Η Κάθριν Λορντ είναι μια Βρετανίδα συγγραφέας και νταντά που στο παρελθόν πέρασε πολλά χρόνια ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο με δισεκατομμυριούχους και τις οικογένειες τους. Θεωρείται ειδική στη φροντίδα των παιδιών, καθώς έχει μεταπτυχιακό στην εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο του Durham και δίνει συχνά σεμινάρια πάνω σε θέματα εκπαίδευσης. Η πρώτη της δουλειά ως νταντά πλήρους απασχόλησης ήταν για μια οικογένεια Ρώσων δισεκατομμυριούχων στο Λονδίνο. Ζούσαν σε μια έπαυλη γεμάτη με πολυελαίους και μαρμάρινα δάπεδα στην πιο ακριβή περιοχή της πόλησς, στο Belgravia, επειδή ανακαίνισαν το άλλο σπίτι τους. Σε ορισμένες δουλειές, δούλευε έως και 96 ώρες την εβδομάδα και περίπου 20 ώρες την ημέρα όταν ήταν σε οικογενειακό ταξίδι.

Μια φορά της έκλεισαν αεροπορικό εισιτήριο με προορισμό τηςν Αγία Πετρούπολη και της έκλεισαν δωμάτιο σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων όπου έπινε Prosecco για πρωινό υπό τον ήχο μιας άρπιστας και είχε και τον προσωπικό της οδηγό. Όλα για μια συνέντευξη εργασίας μιας ώρας. Η συνεργασία με οικογένειες δισεκατομμυριούχων συχνά περιελάμβανε ταξίδια και πετούσε σε όλο τον κόσμο σε πρώτη θέση μαζί με τον ιδιωτικό σεφ της οικογένειας με προορισμό τις διάφορες κατοικίες τους. Πέρασε δύο εβδομάδες σε ένα γιοτ στη βόρεια Ευρώπη και επισκέφθηκε την Νότια Αφρική, την Ιταλία, τις Μαλδίβες και πολλές άλλες τοποθεσίες κατά τη διάρκεια του χρόνου όταν εργαζόταν για αυτές τις οικογένειες.

Κάποτε μια μητέρα της έδωσε την πιστωτική του κάρτα και της είπε ότι δεν της επιτρεπόταν να αρνηθεί οτιδήποτε ζητούσε το παιδί. Μια οικογένεια στην οποία δούλευε είχε έναν σεφ 24 ώρες την ημέρα και τον ξυπνούσε στη μέση της νύχτας όποτε πεινούσαν. Είχαν επίσης μια ιδιωτική μασέρ που έμενε κοντά τους. Στην διάθεσή τους όλο το εικοσιτετράωρο.

Με κάποιες οικογένειες ένιωσε ότι δεν μπορούσε να πει όχι και δούλευε περισσότερες ώρες κάτι που την  οδηγούσε σε εξάντληση και κούραση και δεν μπορούσε να κάνεις σωστά τη δουλειά της. Eίπε στο Insider ότι ορισμένες από τις διακοπές που έκανε με έναν από τους εργοδότες της περιλάμβαναν εξυπηρέτηση από μπάτλερ και αυτό ήταν κάτι που δυσκολευόταν να συνηθίσει.