Κάποιοι γεννήθηκαν για να δουλεύουν και κάποιοι άλλοι γεννήθηκαν για να δουλεύουν τον κόσμο. Σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν χωράει ντροπή. It is what it is που λένε και στο χωριό σας. Σήμερα όμως θα μιλήσουμε για τους δεύτερους, αυτούς που δουλεύουν τον κόσμο καθώς “πέσαμε” πάνω σε μια είδηση που πραγματικά μας έκανε να γελάσουμε -και να κλάψουμε.
 
Κάποιος υπερβολικά έξυπνος, λοιπόν, πουλάει άμμο από την Κρήτη στο ebay. To αστείο είναι ότι στην περιγραφεί διαβάζουμε ότι είναι χρησιμοποιημένη. Τουλάχιστον είναι τίμιος και θα του πούμε και ένα μπράβο αφού βγάζει(;) χρήματα από κάτι το οποίο δεν του ανήκει. Η τιμή εκκίνησης είναι στα 15 ευρώ όμως σταδιακά αυτή ανεβαίνει. Α, ναι, υπάρχουν και μεταφορικά στα 20 ευρώ, απίστευτα πράγματα.
 
Την αγγελία ανακάλυψε ο Καλούστ Παραγκαμιάν, ο οποίος συμμετέχει στην Επιτροπή Σχεδίου Δράσης για τη διάσωση της Νήσου Χρυσής. Με την ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, βλέπουμε ότι κάποιοι επιτήδειοι (δεν γνωρίζουμε αν είναι από την Κρήτη ή όχι) πωλούν κυριολεκτικά σε τιμή “χρυσού” άμμο από τη Χρυσή.

Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι ήδη βρίσκεται ένα ολόκληρο σχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος σε εξέλιξη για την διάσωση της Νήσου. Το νησί βρίσκεται υπό προστασία και ως φαίνεται το θέμα λαμβάνει και αστυνομικού τύπου διαστάσεις καθώς πλέον θα πρέπει να διερευνηθεί και ποιοι είναι αυτοί που πωλούν άμμο από μία περιοχή που είναι κηρυγμένη Natura και είναι αρχαιολογικός χώρος. Βεβαια, έχει ήδη απαγορευτεί η εξερεύνηση του νησιού από τους τουρίστες.

Εντύπωση μάλιστα προκαλεί το γεγονός ότι πέρα από την άμμο της νήσου Χρυσής, πωλείται ποσότητα άμμου και από άλλες περιοχές της Κρήτης και συγκεκριμένα από τα Μάλια και το Ρέθυμνο αλλά και από διάσημες παραλίες της Ρόδου και της Κω. Προσοχή όμως, μην σας μπει καμιά τέτοια ιδέα στο μυαλό.