Πιστεύετε στο timing; Κι εμείς λίγο, ιδίως στο κακό timing. Το καλό δεν έχει δόξα. Μιλώντας πάντως για κακό timing, με βιασμούς, παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις παιδιών, με τα μούτρα μας τρίβονται στο γεγονός ότι η παιδική ηλικία σεξουαλικοποιείται, ο οίκος μόδας Balenciaga μας “χτύπησε” με την πιο αμήχανη καμπάνια. Έδωσε σε παιδική συλλογή ρούχων μια BDSM νότα και κάπως έτσι κατέληξε να τραβά την προσοχή ακόμα και των πιο αδιάφορων με τα ζητήματα μόδας χρηστών του internet.

Σε άλλα νέα, ένα κύμα εκνευρισμού κυριάρχησε στα social media σχετικά με την καμπάνια της Balenciaga, στην οποία δυο κοριτσάκια ποζάρουν με αρκουδάκια με λουριά, chockers και τρουκς που παραπέμπουν στο BDSM. Ενώ, στο μεταξύ, ο ίδιος ο οίκος απολογήθηκε, προφανώς αναγνωρίζοντας το ανάρμοστο του πράγματος, οι διαφημιστικές στήριξαν σθεναρά την καμπάνια.

https://twitter.com/hashtag/Balenciaga?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Σε φωτογραφία της εν λόγω καμπάνιας, το κοριτσάκι με τα κόκκινα μαλλιά φορά ένα διχτυωτό μπλουζάκι και στον λαιμό φορά ένα λουκέτο. Σε άλλη πάλι φωτογραφία, μια μικρούλα κρατά ένα μωβ λούτρινο αρκουδάκι το οποίο έχει δερμάτινα αξεσουάρ και τσόκερς, που παραπέμπουν χωρίς ιδιαίτερη σκέψη στο BDSM. Το Twitter βρήκε τη διαφήμιση “τρομακτική και λάθος” και ΟΚ, δεν έχουν άδικο οι χρήστες.

Η εταιρεία, με δήλωσή της στο Instagram, έγραψε: “Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη για οποιαδήποτε προσβολή μπορεί να προκάλεσε η νέα μας σειρά για το καλοκαίρι. Οι βελούδινες τσάντες με αρκουδάκια δεν θα έπρεπε να παρουσιάζονται με παιδιά σε αυτή την καμπάνια. Καταργήσαμε αμέσως την καμπάνια από όλες τις πλατφόρμες”. Συνεχίζοντας: “Ζητούμε συγγνώμη για την εμφάνιση ανησυχητικών μηνυμάτων στην καμπάνια μας. Λαμβάνουμε το θέμα πολύ σοβαρά και λαμβάνουμε νομικά μέτρα κατα των μερών που είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία του σετ και τη συμπερίληψη μη εγκεκριμένων αντικειμένων για τη φωτογράφιση ης καμπάνιας μας για την Άνοιξη 2023. καταδικάζουμε έντονα την κακοποίηση παιδιών σε οποιαδήποτε μορφή. Υποστηρίζουμε την ασφάλεια και την ευημερία των παιδιών”.

https://t.co/zjMN5WhZ0s

Για τα πρακτικά, να αναφέρουμε πως πέραν της αμηχανίας που προκαλεί η εικόνα δυο παιδιών να ποζάρουν με αξεσουάρ που παραπέμπουν σε σεξουαλική πρακτική, οι χρήστες θεώρησαν πως η εικόνα παραμπέμπει σε μια υπόθεση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, που επιβεβαίωσε μέρος ενός ομοσπονδιακού νόμου για την παιδική πορνογραφία.

Ατυχές. Τουλάχιστον.