Υπάρχουν άπειρες εμπειρίες που έχουμε όλοι ζήσει γιατί με τον έναν τρόπο ή τον άλλο έχουν εντυπωθεί στο ελληνικό DNA. Έξαλλοι πανηγυρισμοί στην Ομόνοια, καυγάδες για μια θέση parking στο Παγκράτι, καντήλια για μια θέση στο πλοίο για τις Κυκλάδες τον Αύγουστο, τσιφτετέλια στις εκπομπές του Σπύρου Παπαδόπουλου και κάτι αξέχαστα ξημερώματα σε σκυλάδικα της Θεσσαλονίκης  ή κάπου στην επαρχία με ποτά που έκαιγαν τον λαιμό μας και τόσο χιλιόμετρα λαμέ (και δεν σε νίκησα καημέ). Έχουμε πιάσει τον εαυτό μας να χτυπά παλαμάκια βλέποντας το σίριαλ “Αυτή η νύχτα μένει”, ναι, και δεν κριντζάραμε καθόλου. Γιατί έχουμε κάνει χιλιόμετρα σε πίστες. Βρήκαμε και δέκα τραγούδια που αν δεν σου δημιουργήσουν φίλινγκς, ψάξου. Εμείς ξέρουμε όλους τους στίχους.

Της καρδιάς μου την νύχτα την βαριά

Αυτό γράφτηκε για τη σειρά και φέρει την υπογραφή του Γιώργου Ανδρέου. Αναστέναξε όλο το σύμπαν με τον στίχο “Την πόρτα κλείνεις πίσω σου με μια ματιά μαχαίρι. Το τελευταίο μας φιλί να ταν αυτό ποιος ξέρει, να ταν αυτό ποιός ξέρει”.

“Εγώ είμαι ένα παλιόπαιδο”

Εγώ είμαι ένα παλιόπαιδο για σένα δεν αξίζω χωρίς να θέλω να πονάς που θα σε βασανίζω. Έπος.  Δίνει πόνο ο Μπισμίκης στην πίστα. Η ηθοποιός Ηλιάνα Μαυρομάτη το τραγουδάει με τη φωνή της Αφροδίτης Χατζημηνά.

“Γλυκέ μου τύραννε”

Ο πόνος της αγάπης είναι μεγάλο ντέρτι και καίει σαν φωτιά, και μ’ έκαψε κι εμένα που αγάπησα εσένα βαθιά μες στην καρδιά. Ποίηση. Γιάννης Τσορτέκης στο ρόλο του Γιώργη, ποίηση επίσης.

Το Βουνό

 Αξίζει τα γαρίφαλα η νέα σειρά του Alpha; Σειρά που παίζει Καίτη Γκρέυ αξίζει τα πάντα. Νιώσαμε με Γιάννη Στάνκογλου, το ομολογούμε. 

Αυτή η Νύχτα Μένει

Μετά την Παπίου η φωνάρα της Γιώτας Νέγκα έδωσε νέα ζωή σε αυτό το τραγούδι του Σταμάτη Κραουνάκη που το λες αριστούργημα και πάλι το αδικείς. 

Τέτοιες ώρες μιλάνε τα μάτια 


Λίτσα Διαμάντη και τα μυαλά στα κάγκελα. Τον εαυτό σου προσπαθείς να καροϊδέψεις, στο λεμε. Το soundtrack της σειράς είναι να το βάλεις μετά από ένα χωρισμό, να πάρεις ένα Τζόνι μαύρο, να πατήσεις play και να ακους την καρδιά σου να σπάει με κάθε τραγούδι.

“Υποκρίνεσαι”

 Στράτος Διονυσίου. Ένα όνομά και τόσες δικές μας ιστορίες πάνω σε πίστες με πολλούς καπνούς. Κι εγώ πεθαίνω κάθε μέρα λίγο-λίγο και απάνω στις πληγές πληγές ανοίγω. ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Η ΤΡΑΠ ΕΜΑΣ; Τρέχουμε στο Στελάρα να τον ακούμε να το λέει στο Περιβόλι του Ουρανού. 

“Θέλω να ‘ρθω μα φοβάμαι” 

Και Ελένη Δήμου; Σε μουσική Αντώνη Βαρδή. Παιδιά αν το έχετε ακούσει από Πάριο και δεν ανατριχιάσατε σύγκορμοι, είστε ρομπότ ή ζόμπι. 

“Μια ζωή μέσα στους δρόμους”

Το «Μια Ζωή Μέσα Στους Δρόμους», είναι σε μουσική του Τάκη Σούκα και στίχους του Βασίλη Παπαδόπουλου.  Ο Δημήτρης Μητροπάνος τις περισσότερες φορές που το έλεγε, το χόρευε. Και αυτή ήταν μια εμπειρία εκστατική. Γιατί χόρευε ένα βαρύ ζειμπέκικο, χωρίς πόζες και φιοριτούρες.  Ο Μπάμπης ο Στόκας του έδωσε μια ροκιά για τις ανάγκες της σειράς. Στην διασκευή που είχαν κάνει οι Πυξ Λαξ τραγουδούσε ο Φiλιππος Πλιάτσικας.
Υγ: Πόσο λείπει ο Δημήτρης Μητροπάνος από τις νύχτες μας. 

“Μυστικέ μου έρωτα”

 Κατερίνα Στανίση και Τάκης Μουσαφίρης σε αυτό τον ύμνο της απόλυτης καψούρας. Δεν μας λυπήθηκε κανείς. Το ακούμε από την Διαμάντω με τη φωνή της  φιναλίστ του ριάλιτι «House of Fame» Βένιας Καραγιαννίδου, που έχει κυκλοφορήσει ήδη το πρώτο της τραγούδι με τίτλο «Ποιον τιμωρείς». 

 

@uncle_koulis Μυστικέ μου έρωτα – Αυτή η νύχτα μένει – #greektv #auti_h_nixta_menei #greektiktok ♬ πρωτότυπος ήχος – Κυριάκος