Είναι λίγο creepy και τα όσα διαβάσετε και δείτε παρακάτω, θα μπορούσαν να είναι από κάποια ταινία τρόμου που έχει γράψει τη δική της ιστορία στον κινηματογράφο. Αλλά όχι, η πραγματικότητα μπορεί να γίνει ακόμα πιο τρομακτική και παράξενη από την φαντασία ενός ιδιαίτερου σκηνοθέτη με αδυναμία στο παραφυσικό, τα jumpscares και το αίμα. Θα σας εξηγήσουμε. Για αρχή, φορέστε τις ζώνες σας, μεταφερόμαστε στην Κίνα.

Την περασμένη εβδομάδα, που λέτε, είχε γίνει viral ένα βίντεο που έδειχνε μια ομάδα από πρόβατα σε φάρμα να κάνει κύκλους για 12 σερί ημέρες. Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν βγαίνει στο τηλέφωνο η μάνα τους να μας εξηγήσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Γιατί ναι, το βίντεο είναι κάπως ανησυχητικό.

Ο μόνος που πήρε θέση από την αρχή, ήταν ο ιδιοκτήτης της φάρμας ο οποίος είχε πει τότε ότι δεν μπορούσε να καταλάβει για ποιο λόγο έβλεπε τα πρόβατα-ρέιβερς να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο. Έτσι, η επιστήμη έπρεπε για ακόμη μια φορά να βγει μπροστά. Και το έκανε. Και μπράβο της.

Πριν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, όμως, πρόλαβαν να αναπτυχθούν διάφορες θεωρίες συνωμοσίας που έφτασαν στο σημείο να κάνουν λόγο για σημάδι που δείχνει ότι το τέλος του κόσμου είναι κοντά. Πολύ λογικό βρίσκουμε το σκεπτικό τους.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η εξήγηση της συμπεριφοράς των προβάτων έχει απολύτως φυσικά αίτια και σίγουρα δεν σχετίζεται με την ασθένεια λιστερίωση η οποία μπορεί να προκαλέσει αποπροσανατολισμό στα ζώα και να τα κάνει να διαγράφουν κυκλικές πορείες, καθώς όσα ζώα προσβάλλονται από αυτήν την κάνουν για τον άλλο κόσμο σε 48 ώρες. Εδώ μιλάμε για 12 σερί μέρες ακραίου τριπαρίσματος.

«Φαίνεται ότι τα πρόβατα αυτά είναι στην συγκεκριμένη στάνη για μεγάλη περίοδο και αυτό μπορεί να τα έχει οδηγήσει σε μια στερεοτυπική συμπεριφορά με τον επαναλαμβανόμενο κύκλο λόγω του στρες που τους έχει δημιουργήσει ο επί μακρόν περιορισμός τους» δήλωσε στο Newsweek ο καθηγητής στο Τμήμα Γεωργίας στο πανεπιστήμιο του Gloucester, Ματ Μπελ.

«Αφού ξεκίνησαν κάποια πρόβατα, στη συνέχεια συμμετείχαν και άλλα καθώς πρόκειται για ζώα που ζουν σε κοπάδια και θέλουν να είναι μαζί με “φίλους” τους» πρόσθεσε ο Βρετανός καθηγητής.

Όπως αναφέρεται στο Merck Veterinary Manual, στην κοινωνική συμπεριφορά των προβάτων κυριαρχεί το μοτίβο του κοπαδιού στο οποίο οι κινήσεις των ζώων ελέγχονται και οι μονάδες προστατεύονται από κυνηγούς με το να απομακρύνονται από τον κίνδυνο σαν ομάδες. Ελπίζουμε τα πρόβατα να ωρίμασαν πνευματικά και αυτή τη στιγμή να είναι κυριλέ.