Υποθέτουμε πως λίγα είναι τα πράγματα που μπορούν να μας σοκάρουν πλέον. Σίγουρα, πάντως, ένας μετεωρίτης πάνω από τα κεφάλια μας είναι ένα από αυτά. Σε αυτό το συμπέρασμα ενδέχεται να κατέληξαν και οι κάτοικοι της Νορβηγίας, όταν ένας μετεωρίτης-βολίδα φώτισε τον ουρανό του νότιου τμήματος της χώρας. Αν δεν φρίκαραν και παρέμειναν ψύχραιμοι, τότε σίγουρα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένας εντυπωσιακό θέαμα. 

Σε άλλα νέα, ένας ασυνήθιστα φωτεινός μετεωρίτης έλαμψε πάνω από τη Νορβηγία το βράδυ του Σαββάτου που πέρασε (19/11). Ο συγκεκριμένος μετεωρίτης, που μερικές φορές αποκαλείται “βολίδα” (bolide), λόγω της ιδιαίτερα έντονης φωτεινότητάς του, ήταν ορατός σε μεγάλο μέρος της νότιας Νορβηγίας. 

Η πύρινη σφαίρα, η οποία προκλήθηκε από καύση του μετεωρίτη στην ατμόσφαιρα, έκανε τους Νορβηγούς να ανησυχήσουν και να καλέσουν την αστυνομία. Σύμφωνα με την καθησυχαστική ανακοίνωση από το Νορβηγικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο, ο μετεωρίτης ανήκει σε μια ετήσια βροχή που ονομάζεται “Βόρειες Ταυρίδες” (Nothern Taurids). 

Δες τα εντυπωσιακά βίντεο και εικόνες παρακάτω: 

https://t.co/9dwMa7UwTU
https://twitter.com/hashtag/BREAKING?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw