Ό,τι πιάσουμε, παιδιά. Λίγο ρέγκε, λίγο σκυλάδικο, λίγο ποπ, λίγο Θεός, λίγα έξτρα φωνητικά και μία φωτογραφία του Μπομπ Μάρλεϊ από την αρχή για να τους βάλουμε στο κλίμα. Αυτό θέλει ο άνθρωπος, αυτό θέλει ο μέσος Έλληνας και Τζαμαϊκανός ακροατής όταν βλέπει στον ίδιο τίτλο τα ονόματα του Τζούλιαν Μάρλεϊ και του Σταμάτη Γονίδη. Βέβαια, μετά τη συνεργασία του 50 Cent με τον Κωνσταντίνο Αργυρό τίποτα δεν μας κάνει εντύπωση.

Αλλά σε αυτό το κείμενο θα πούμε τη δική μας αλήθεια. Η συνεργασία των δύο για το κομμάτι Μόνος μου Μπορώ μας “έκαψε”, μας πέταξε στο πάτωμα και μας έδωσε δύο δυνατές κλωτσιές στα πλευρά για να μας υπενθυμίσει πως πρέπει να τα περιμένουμε όλα σε αυτή τη ζωή.

Άλλωστε, πριν από μερικούς μήνες ο Σταμάτης Γονίδης είχε μιλήσει για αυτή τη συνεργασία αλλά κάποια ζώα δεν τον πίστεψαν. «Ναι είναι μία πρόταση που μου έχει γίνει από τον παραγωγό μου, τον Ανδρέα τον Γιατράκο, ο οποίος έχει επαφή, επικοινωνία και φιλία με τον παραγωγό του Μάρλεϊ. Να πούμε ένα πολύ ωραίο τραγούδι. Το άκουσα, έγραψα και τους ελληνικούς στοίχους για να συμβαδίζει με αυτά που έχουν γράψει. Και όπου να’ ναι θα μπούμε στο στούντιο», είπε χαρακτηριστικά.

Και μπήκαν στο στούντιο. Και μπράβο τους για τον πειραματισμό. Και το τραγούδι έχει ήδη οπτικοποιηθεί από τον Αλέξανδρο Χρυσίδη και ένα μέρος του έχει γυριστεί στο στούντιο του πατέρα Μάρλεϊ στην Τζαμάικα. Και προσπαθεί να παρέμβει από το τηλέφωνο ο Μπομπ Μάρλεϊ να σταματήσει αυτή την τρέλα.