Πρόκειται να σας χτυπήσουμε με μια τόσο μεγάλη δόση νοσταλγίας, που πιθανότατα θα ευχηθείτε να είχατε μια χρονομηχανή, αγαπητoί αναγνώστες του Provocateur. Θα γυρίσουμε στη δεκαετία του 2000, τότε που η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ σήκωσε το Euro, τη Eurovision και φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τη δεκαετία αυτή, επίσης, είχαμε -χωρίς να το γνωρίζουμε ακόμα- τους αντίστοιχους πρωταθλητές του φρέντο καπουτσίνο που, μαζί με τα fancy κινητά τους, κατέκλυζαν τις τότε καφετέριες, με τη διαφορά ότι έπιναν φραπέ.Ας μείνουμε όμως στα fancy κινητά, έχει ενδιαφέρον. Εκείνα τα χρόνια, το να έχεις ένα καλό κινητό ήταν σημαντικό, μην κοιτάτε τώρα που πάτε και αγοράζετε με ταβάνι τα 180 ευρώ γιατί δεν έχετε να πληρώσετε τη ΔΕΗ

Είτε σας αρέσει όπως είτε όχι, τα smartphones είναι εδώ για να μείνουν για πολλά χρόνια, όπως ακριβώς έγινε και με τα διαστημικά κινητά του 2000. Και ενώ η τεχνολογία και η λειτουργικότητα είναι εξαιρετικές στις μέρες μας, μερικές φορές νιώθουμε σαν να χάσαμε λίγη από την ψυχή από τότε που τα αναβαθμίσαμε. Αλλά τα πράγματα δεν συνήθιζαν να δείχνουν τόσο μειλίχια. Ανάμεσα στις εποχές των παλιών «τούβλων» και των υπερσύγχρονων πλακών από πλαστικό, είχαμε μια εποχή απαράμιλλης σχεδιαστικής καινοτομίας. Τα τηλέφωνα έμοιαζαν απίστευτα περίεργα, μοναδικά και (τολμάμε να το πούμε) δροσερά, δίνοντας εξαιρετική ώθηση στον εκάστοτε κλαρινογαμπρό.

Ο συγγραφέας Gerry McBride, ο οποίος εργάζεται στη σατιρική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Waterford Whispers News, έγινε viral στο Twitter αφού μοιράστηκε μερικά από τα πιο απίθανα σχέδια τηλεφώνων που κυκλοφόρησαν ποτέ. Παρουσιάζουμε τις φωτογραφίες που ο ίδιος και άλλοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έφεραν στον αφρό για να καταλάβετε και εσείς μαζί μας πόσο χάλια ήταν η τότε αισθητική μας. 

Μη νιώθετε άσχημα, όμως, τότε ήταν φυσιολογικό να κρατάς στα χέρια σου κάτι που έμοιαζε με παγωτό και διαστημόπλοιο την ίδια στιγμή.

Το κινητό κοχύλι

Ίσως το πιο απαράδεκτο κινητό που έχουμε δει ποτέ

Κινητό-γροθιά στην καλή αισθητική

Ο ορισμός του “χωρίς λόγο”

Κατευθείαν από τα ψυγεία της Algida

 “Θέλω να κάνω τη διαφορά αλλά δεν ξέρω πώς”

Ίσως τα πιο άσχημα κινητά που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ