Πώς θα έμοιαζε ο κόσμος μας αν οι γάτες ήταν τεράστιες; Βρήκαμε τρεις καλλιτέχνες που μας το δείχνουν.Η γοητεία μας με τα αιλουροειδή δεν είναι καθόλου νέα. Οι ζωγραφιές των σπηλαίων με γάτες χρονολογούνται περίπου πριν από 10.000 χρόνια και οι αρχαίοι Αιγύπτιοι θεωρούσαν τα ζώα ιερά, ακόμη και μουμιοποιώντας μερικά αιλουροειδή.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι πραγματικά καλωδιωμένος να πιστεύει ότι ορισμένα χαρακτηριστικά – μεγάλα μάτια, μικροσκοπικές μύτες, στρογγυλά πρόσωπα – είναι αξιολάτρευτα. Ο Ρώσος καλλιτέχνης Andrey Scherbak ανέβασε σχεδόν 150 φωτογραφίες με γιγάντιες γάτες στο Διαδίκτυο.

Ο Andrey Scherbak είμαστε σίγουροι ότι λατρεύει τις γάτες.

Ο Matt McCarthy, ένας καλλιτέχνης με έδρα τις ΗΠΑ, είναι γνωστός για τις γιγάντιες επεξεργασίες με γάτες και για τις σουρεαλιστικές φωτογραφίες του.

Οι γάτες που προσπερνούν τους πολυσύχναστους δρόμους ή ξαπλώνουν στις πολυσύχναστες παραλίες θέλουμε να είναι τα επόμενα καδράκια στους τοίχους μας.

O Ινδονήσιος καλλιτέχνης Fransdita Muafidin δημιούργησε μια σειρά από φωτομοντάζ με γάτες ανάμεσα στα αστικά τοπία από όλο τον κόσμο.

Ακόμη και αφού έζησαν δίπλα μας για περισσότερα από 9.000 χρόνια, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι οικιακές γάτες εξακολουθούν να είναι μόνο ημι-εξημερωμένες.

Εάν έχετε περάσει πολύ χρόνο γύρω από μια γάτα, έχετε βιώσει από πρώτο χέρι ότι η στοργή μιας γάτας δεν δίνεται ελεύθερα. Πρέπει να την κερδίσετε. Ένας άλλος λόγος που οι γάτες μπορεί να είναι τόσο δημοφιλείς στο διαδίκτυο είναι ότι μερικές φορές μας θυμίζουν τον εαυτό μας.

Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Τέξας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που προτιμούν τις γάτες είναι πιο εσωστρεφείς, ευαίσθητοι, μη κομφορμιστές και δημιουργικοί, και αυτά τα χαρακτηριστικά μοιράζονται πολλοί χρήστες του Διαδικτύου.