Κόντρα σε όλα τα tabs που έχετε ανοιχτά, τσεκάροντας προσφορές και ευκαιρίες, γιορτάζοντας γλυκά τον καπιταλισμό, ο Τζεφ Μπέζος φαίνεται αποφασισμένος να σας τη βγάλει ξινή τη Black Friday. «Κρατήστε τα λεφτά», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο ιδρυτής της Amazon, σαν να σας παρακολουθεί. 

Σε άλλα νέα, προέτρεψε τους καταναλωτές να αφήσουν τις «μεγάλες αγορές» για κάποια άλλη στιγμή, μιας και το ενδεχόμενο ύφεσης είναι ορατό. Θα τον έλεγες και κακοχάμπερο αν δεν συμφωνούσες. Παράλληλα, συμβούλεψε τις επιχειρήσεις να επιβραδύνουν τις εξαγορές και τις κεφαλαιουχικές τους δαπάνες. 

«Αν είστε ιδιώτης και σκέφτεστε να αγοράσετε μια τηλεόραση με μεγάλη οθόνη, ίσως να το καθυστερήσετε, να κρατήσετε τα μετρητά, να δείτε τι θα συμβεί. Το ίδιο ισχύει με ένα ψυγείο, ένα αυτοκίνητο, οτιδήποτε άλλο», δήλωσε ο Μπέζος στο CNN, ο οποίος γνωστοποίησε πως θα προσφέρει τα περισσότερα δισεκατομμύριά του σε φιλανθρωπίες. 

«Περιορίστε το ρίσκο. Μια μικρή μείωση του κινδύνου θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά για μια μικρή επιχείρηση, εάν όντως αντιμετωπίσουμε ακόμα πιο σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Πρέπει να παίξεις λίγο με τις πιθανότητες», πρόσθεσε.

https://twitter.com/hashtag/economy2022?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Βέβαια, δεν είχε μόνο κακά νέα. Υποστήριξε πως όντας αισιόδοξος, εκτιμά πως το αμερικανικό όνειρο «είναι και θα είναι και θα είναι ακόμα πιο εφικτό στο μέλλον». Για το ελληνικό δεν είπε κάτι, αλλά κάτσε. Ποιο είναι το ελληνικό όνειρο; 

Οι New York Times ανέφεραν τη Δευτέρα ότι η Amazon σχεδιάζει να μειώσει το εργατικό δυναμικό της, απολύοντας 10.000 εργαζομένους, τη μεγαλύτερη μείωση στην ιστορία της εταιρείας, η οποία και επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ. Trendsetter ο Ίλον Μασκ. 
 
Για τα πρακτικά να υπενθυμίσουμε πως αυτό προστίθεται στο προηγουμένως ανακοινωθέν πάγωμα προσλήψεων στο εταιρικό εργατικό δυναμικό της. Η εταιρεία είναι δεύτερη, μετά τη Walmart, σε ανθρώπινο δυναμικό στις Ηνωμένες Πολιτείες.