Το 1899, η τηλεοπτική σειρά από τους δημιουργούς του Dark, είναι ένα παζλ από το πρώτο κιόλας λεπτό. Είναι εθιστικό, δεν μπορείτε να το δείτε αν δεν αφήσετε κάτω το κινητό σας και πρέπει να προσέχετε κάθε λεπτομέρεια. Μιλάνε και πολλές γλώσσες. Οι θεατές που δεν γνωρίζουν άπταιστα Γερμανικά, Ισπανικά, Γαλλικά, Σουηδικά, Πολωνικά, Αγγλικά και άλλα, θα χρειαστούν σίγουρα να προσέχουν τους υπότιτλους. Πρόκειται για μια σειρά γρίφο που πρέπει οι θεατές να βρουν τη λύση του μυστηρίου.

Είναι σαν το Lost. Έχει πολλές αναδρομές από τις ζωές των επιβατών πριν την επιβίβαση τους. Πρέπει να κρατήσετε σημειώσεις για τις ζωές μιας οικογένειας Σουηδών Χριστιανών, δύο Ισπανών αδερφών, μιας γκέισας που ίσως δεν είναι γκέισα, δυο Γάλλων νεόνυμφων  που μάλλον δεν αγαπιούνται, μιας πλούσιας γυναίκας που ταξιδεύει μόνη αλλά μάλλον έχει και παρέα, ενός λαθρεπιβάτη, του διεθνούς πληρώματος και ενός Πολωνού εργαζόμενου στο μηχανοστάσιο. Αυτό που γίνεται γρήγορα ξεκάθαρο είναι ότι ανεξάρτητα από τα οικονομικά και πολιτιστικά όρια, όλοι αυτοί οι άνθρωποι τρέχουν να ξεφύγουν από κάτι, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε ένα πλοίο στη μέση του υδάτινου πουθενά.

https://twitter.com/hashtag/1899netflix?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Είναι η ιστορία του Kerberos, ενός ατμόπλοιου που μεταφέρει 1.400 επιβάτες από το Σαουθάμπτον στη Νέα Υόρκη στο κατώφλι του 20ου αιώνα. Τέσσερις μήνες νωρίτερα, ένα άλλο από τα πλοία της εταιρείας χάθηκε (και δεν ξέρουμε τι έχουν απογίνει οι επιβάτες του Prometheus, χάθηκε χωρίς ίχνη, χωρίς να υπάρχουν συντρίμμια ή πτώματα), οπότε όταν το Kerberos λαμβάνει ένα σύνολο μυστηριωδών συντεταγμένων, ο καπετάνιος ο καπετάνιος Λάρσεν αισθάνεται υποχρεωμένος να ερευνήσει και να δει αν μπορούν να βρουν επιζώντες. Και τα πράγματα γίνονται περίπλοκα. Δεν καταλάβαμε τι συμβαίνει στην πραγματικότητα. Αλλά σίγουρα κάτι γίνεται με μια πυραμίδα.

https://t.co/W1DbDP7aHR

Αλλά στον κόσμο του 1899 υπάρχει τουλάχιστον ένα πράγμα που είναι απίστευτα καλό. Η μουσική επιλογή. Σειρά που ξεκινά με κομμάτι των Jefferson Airplane, μας κέρδισε άκοπα. Αν μας ρωτούσαν στο γραφείο τι είδαμε στο πρώτο επεισόδιο, θα λέγαμε σε μια φράση «μετανάστες σε ένα ατμόπλοιο που ταξιδεύει από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη να παγιδεύονται σε έναν μυστηριώδη γρίφο αφού βρίσκουν ένα δεύτερο σκάφος με ένα παιδάκι». Άρα, μάλλον ένα μεταφυσικό θρίλερ. Κάθε κύριος χαρακτήρας έχει ένα επεισόδιο για να εμπλουτίσει τις προηγούμενες ιστορίες του, το οποίο πληροφορεί ποιοι είναι στο The Kerberos. Οι δημιουργοί Jantje Friese και Baran bo Odar συγκέντρωσαν έναν ολοκληρωμένο θίασο ταλαντούχων ηθοποιών που σε παρασύρουν στις σκοτεινές ιστορίες τους. Ποια είναι η σημασία του τριγωνικού μοτίβου του πλοίου; Θα μας κρατήσει η ατμόσφαιρα κολλημένους; Δεν έχουμε ιδέα.