“Μόλις 720 μέρες απομένουν πριν από τις επόμενες εκλογές κι ένας συνταξιούχος από τη Φλόριντα έκανε την έκπληξη με την ανακοίνωση ότι θα κατέβει υποψήφιος για πρόεδρος», ξεκινά η ιστορία. Το υπόλοιπο απόσπασμα – με τίτλο “Been there, Don that” – πετσοκόβει τον πρώην προέδρο. Το άγριο αυτό κράξιμο έρχεται λίγες μέρες αφότου αναφέρθηκε ότι ο ιδιοκτήτης της Fox News/News Corp, της Wall Street Journal και της New York Post, Ρούπερτ Μέρντοκ , φέρεται να προέτρεψε τον Τραμπ να μην είναι κατέβει ξανά υποψήφιος το 2024. Η σάτιρα είναι η χρήση του χλευασμού, του σαρκασμού και της ειρωνείας για να επιτεθεί ή να αποκαλύψει τις κακίες και τις ανοησίες της κοινωνίας. Η αποτελεσματική σάτιρα πρέπει να έχει απήχηση στους αναγνώστες με τρόπο οικείο, προσωπικό και συχνά άβολο. Ένας δημοσιογράφος που γράφει με σάτιρα θέλει ο αναγνώστης να ουρλιάζει με την περιγραφή του/της για τα μοιραία ελαττώματα ενός πολιτικού. 

https://t.co/rccr3OcD1P

Και έτσι, με τέσσερις σύντομες παραγράφους στη σελίδα 26, η New York Post ανακοινώνει (τελειώνει θα ήταν ένα ιδανικό ρήμα) τα νέα για την τρίτη προσπάθεια ενός αιώνιου υποψηφίου, με τα επίπεδα χοληστερόλης “άγνωστα”, έγραψε ο ιστορικός και συγγραφέας Michael Beschloss. 

“Σε μια κίνηση που κανένας πολιτικός εμπειρογνώμονας δεν είδε να έρχεται, ο φανατικός παίκτης του γκολφ Donald J. Trump έδωσε την εκκίνηση στην προεκλογική του εκστρατεία στο Mar-a-Lago, το θέρετρο και βιβλιοθήκη απόρρητων εγγράφων του. Ο Τραμπ, διάσημος για τις επιχρυσωμένες αίθουσες υποδοχής σε ξενοδοχεία και ιδιωτικές κατοικίες  και για την απόλυση ανθρώπων σε ριάλιτι εκπομπές, θα γίνει 78 ετών το 2024” συνεχίζει το άρθρο – λίβελος.

https://t.co/DQto9d3ft8

Δεν ξεχνάμε (δεν έχουμε πάθει μερική αμνησία)  ότι η συντηρητική αυτοκρατορία των μέσων ενημέρωσης του Μέρντοκ – η οποία (το επαναλαμβάνουμε για να γίνει σαφές) περιλαμβάνει την Post, τη Wall Street Journal και το Fox News – βοήθησε στην αξιοσημείωτη άνοδο του Τραμπ από τον μεγιστάνα των ακινήτων της Νέας Υόρκης και σταρ του reality show στην προεδρία. Αντίστοιχα παραδείγματα με στήριξη τύπου έχουμε δει και στις δικές μας εκλογές, όπως και την αλλαγή πλεύσης κατά το δοκούν στις επόμενες. “Ο Τραμπ είναι ο μεγαλύτερος χαμένος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος», δήλωσε η Wall Street Journal. Έχει πλέον αποτύχει το 2018, το 2020, το 2021 και το 2022”, έγραψε η συντακτική επιτροπή της εφημερίδας.