Κάποιες συγκεκριμένες μέρες του χρόνου, είναι σε κουτάκια. Ξέρεις τι να περιμένεις από αυτές, είναι χιλιομασημένες, είναι σαν ταινία που βλέπεις ξανά και ξανά αλλά εξακολουθείς να πατάς το play. Μία από αυτές τις μέρες είναι και η 17 Νοεμβρίου. Μην βιάζεστε. δεν έχουμε αρνητική διάθεση, δώστε μας λίγο χρόνο να εξηγήσουμε. Αυτό που θέλουμε να πούμε, είναι ότι πολλοί άνθρωποι γύρω μας αποφασίζουν να βγουν από το καβούκι τους και να σχολιάσουν τα άτομα που αποφασίζουν να λάβουν μέρος στην πορεία

Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί που σχολιάζουν όσους νιώθουν την ανάγκη να βρεθούν στο Πολυτεχνείο, υπάρχουν πολλά πράγματα που μένουν ίδια, όσα χρόνια και αν περάσουν και συνήθως, αυτά μπαίνουν σε λειτουργία από την προηγούμενη ημέρα ώστε να προετοιμάσουν το έδαφος που θα πατήσουν οι “αρνητές” του Πολυτεχνείου την επομένη. Μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε και το πώς λειτουργούν τα σάιτς λίγες ώρες πριν στο Twitter δούμε πρώτο trend το #17Νοεμβρίου.

Ωραία, δεν το ξεχάσαμε, υπάρχει και αυτό στην πιο βαρετή λίστα που θα διαβάσεις σήμερα, την ώρα που αρκετοί άνθρωποι γύρω σου συζητούν ή διαβάζουν για…
 
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, όλοι κινούνται στους ρυθμούς του Πολυτεχνείου. Όταν λέμε όλοι, εννοούμε τα σάιτς που μας ενημερώνουν για το πώς θα κινηθούμε στις 17 Νοεμβρίου, ποιοι σταθμοί θα λειτουργήσουν και ποιοι δρόμοι θα κλείσουν για μερικές ώρες. Είναι τόσο στάνταρ κείμενο όσο ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ το Πάσχα στην τηλεόρασή μας. 

“Έλα μωρέ, θα κάψουν την Αθήνα όπως κάνουν κάθε χρόνο”

Κλασική μικροαστική συζήτηση στο μεσημεριανό, όσο η ρέγγα ξαπλώνει στην πορσελάνη και βρωμίζει τον τόπο και οι φακές αχνίζουν στο μπολ μας. Συνήθως, αυτή η συζήτηση μεταξύ της οικογένειας γίνεται την ώρα του δελτίου ειδήσεων που με τον τρόπο του, σε κάνει να θες να μοιραστείς όσα σκέφτεσαι χωρίς να τα φιλτράρεις. “Έλα μωρέ, θα κάψουν την Αθήνα όπως κάνουν κάθε χρόνο” λέει ο πατέρας απευθυνόμενος στον γιο του που ανακοίνωσε στους γονείς του ότι θα πάει στην πορεία. Μόλις έβαλε και λίγο ξύδι, το κάνετε εικόνα και εσείς;

“6.000 ΜΑΤ στους δρόμους”

Μετά τις “κυκλοφοριακές ρυθμίσεις”, το επόμενο κλασικό πλέον κείμενο που διαβάζουμε, είναι το “6.000 ΜΑΤ στους δρόμους για την επέτειο του Πολυτεχνείου”. Και κάνουμε όλοι την ίδια συζήτηση. Από πότε κάτι τέτοιο έγινε νόρμα; Από πότε είναι εντάξει να ξέρεις ότι γύρω σου υπάρχουν 6.000 ΜΑΤ όσο εσύ, εντελώς συνειδητά, πραγματοποιείς πορεία; Δυστυχώς, ξέρουμε όλοι από πότε. 

Τι κάνει σήμερα η γενιά του Πολυτεχνείου

Αυτή είναι μια συζήτηση η οποία ξεκινάει από τις 16 Νοεμβρίου, κορυφώνεται στις 17 και ξεθυμαίνει στις 18, λίγο μετά το απόγευμα, την ώρα του after work drink σε κάποιο μπαρ του Αμαρουσίου, εκεί όπου μαζεύονται οι wanna be start upers μετά τη δουλειά που τους πληρώνει με 800 ευρώ. “Τους είδαμε όλους στο Πολυτεχνείο, αυτοί μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα”, είναι πάντα η εναρκτήρια ατάκα.