Τα τελευταία νέα από τον μαγικό κόσμο του Χάρι Πότερ δεν ήταν καλά. Ο αγαπημένος μας Ρόμπι Κολτρέιν aka Χάγκριντ πέθανε πριν από λίγο καιρό, αφήνοντας ένα τεράστιο κενό πίσω του αφού, αν σκεφτούμε το πότε έκανε πρεμιέρα η πρώτη ταινία του franchise, ο αγαθός γίγαντας μας μεγάλωσε. 

Οι τελευταίες πληροφορίες από το Χόγκουαρτς, όμως, είναι καλές. Έτσι δείχνουν τουλάχιστον, αν επιβεβαιωθούν θα το μάθουμε στο μέλλον. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του Puck News, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της Warner Bros. Discovery, Ντέιβιντ Ζάσλαν, έχει στα πλάνα του το θεατρικό έργο Harry Potter and the Cursed Child. Τι εννοούμε με αυτό; Θέλει να την κινηματογραφική μεταφορά του γιατί ΟΚ, κάπως βαλτώσαμε με το Fantastic Beasts, έτσι δεν είναι;

Το σάιτ αναφέρει -και ελπίζουμε να είναι η αλήθεια- ότι πριν ξεκινήσει η πανδημία, ο πρώην πρόεδρος της Warner Bros. Pictures, Τόμπι Έμεριχ είχε συναντηθεί με την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και της είχε προτείνει να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη σε δύο μέρη (παραπάνω χρήματα όπως το Deathly Hallows), με τη δημιουργό του franchise να αρνείται. Η Ρόουλινγκ έχει γράψει το θεατρικό μαζί με τους Τζον Τίφανι και Τζακ Θορν, με τον τελευταίο να κάνει τη σκηνοθεσία. Το Harry Potter and the Cursed Child κυκλοφόρησε και ως βιβλίο το 2016 και εντάξει, ίσως θα μπορούσε και καλύτερα.


via GIPHY

 Η ιστορία ξεκινά δεκαεννέα χρόνια μετά τα γεγονότα του Harry Potter and the Deathly Hallows και ακολουθεί τον Χάρι Πότερ, ο οποίος είναι ο επικεφαλής του τμήματος Magical Law Enforcement στο Υπουργείο Μαγείας, και τον μικρότερο γιο του, Άλμπους Σέβερους Πότερ, που πρόκειται να φοιτήσει στο Χόγκουαρτς. Αν κάτι κρατάμε, είναι ότι  το τρίο των Χάρι, Ρον και Ερμιόνη συμμετέχει σε μεγάλο βαθμό. 

Ο Zaslav είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι: “Θα δώσουμε πραγματική έμφαση στα franchises. Δεν έχουμε γυρίσει ταινία του Superman εδώ και 13 χρόνια. Δεν έχουμε κάνει ταινία Χάρι Πότερ εδώ και 15 χρόνια. Οι ταινίες DC και Harry Potter προσέφεραν πολλά κέρδη στη Warner Bros. Motion Pictures τα τελευταία 25 χρόνια. Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα που έχουμε, το House of the Dragon, είναι ένα παράδειγμα σχετικά με το Game of Thrones. Εκμεταλλευτήκαμε τα πλεονεκτήματα του Sex and the City. Τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, εξακολουθούμε να έχουμε τα δικαιώματα για να κάνουμε τις ταινίες του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών”.

Τι μπορούμε να περιμένουμε; Όλα δείχνουν πως αργά ή γρήγορα θα γίνουν και επίσημες ανακοινώσεις για την περαιτέρω επέκταση του Harry Potter σύμπαντος, την ώρα που το franchise των Fantastic Beasts έχει μπει στον πάγο μετά την εμπορική κατρακύλα του Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore.