Αν έχεις ακούσει ότι μετά τα 40 ξεκινάει η ζωή σου κι έκανες eyeroll, βρήκαμε το πρακτορείο μοντέλων που το πιστεύει ακράδαντα. Αν έχεις γκρίζα μαλλιά ή ρυτίδες δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάνεις θραύση στον κόσμο της ομορφιάς και της μόδας. Τα ηλικιωμένα μοντέλα αποδεικνύουν ότι μπορούν να ροκάρουν σε οποιαδήποτε ηλικία και να προσφέρουν. Ο φωτογράφος Igor Gavar είναι ο ιδρυτής της OLDUSKA. Έχει κλείσει συμβόλαια σε μια μικρή αλλά εμφανίσιμη ομάδα ανδρών και γυναικών που κυμαίνονται από 45 ετών έως τα 85 έτη. Ο Gavar δεν σκόπευε ποτέ να δημιουργήσει το δικό του πρακτορείο, αλλά φωτογραφίζοντας το street style των συνταξιούχων ανακάλυψε ότι υπάρχει κενό στην αγορά.

Η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός και τα πρότυπα ομορφιάς είναι στερεότυπα που μας έχουν επιβάλλει ντεμέκ επαΐοντες. 

Φυσικά, η μόδα θα έχει για πάντα εμμονή με τη νεότητα, αλλά όλο και περισσότερο φαίνεται ότι αναζητούν και μια παλαιότερη γενιά, βρίσκοντας νέους τρόπους για να ενσωματώσουν μια πολύ διαφορετική ηλικιακή ομάδα σε αυτή την άλλοτε υπερ-αποκλεισμένη αγορά.

Όπως είπε ο Gavar στη Vogue, “η ομορφιά—είναι μια ιδιότητα που εκτιμάται περισσότερο με τα χρόνια”, προσθέτοντας, “το να εμφανίζεσαι ως ο εαυτός σου βοηθά  στην καταπολέμηση των στερεοτύπων”.  Μέχρι στιγμής, η Oldushka αντιπροσωπεύει 18 μοντέλα σε πόλεις σε όλη τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της Μόσχας, της Αγίας Πετρούπολης, ακόμη και της μακρινής πατρίδας του Γκαβάρ στη Σιβηρία, το Ομσκ.