Βρέθηκε άνθρωπος με υψηλότερο IQ από τον Αϊνστάιν, δεν είναι από καφενείο της επαρχίας

Θα μπορούσε να ζει, για παράδειγμα, στην Κορινθία. Δεν θα μας έκανε καμία εντύπωση.

Βρέθηκε άνθρωπος με υψηλότερο IQ από τον Αϊνστάιν, δεν είναι από καφενείο της επαρχίας

Θα μπορούσε να ζει, για παράδειγμα, στην Κορινθία. Δεν θα μας έκανε καμία εντύπωση.


Πριν προχωρήσουμε στην πολύ σημαντική αυτή είδηση, να σας πούμε ότι, προφανώς, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν δεν είναι ο πιο έξυπνος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στη Γη. Παρ’ όλα αυτά, το όνομά του είναι συνώνυμο της εξυπνάδας. Πόσες φορές έχετε ακούσει το γνωστό “ποιος είσαι ρε, ο Αϊνστάιν;” όταν βρήκατε πόσα πρέπει να πληρώσουν οι φίλοι σας στο μεζεδοπωλείο δια του τέσσερα; Μην το παίρνετε πάνω σας, ήσασταν ο λιγότερο μεθυσμένος.

Πάμε τώρα στην είδηση που θα κάνει κάθε σοφό που πίνει τον ελληνικό του στα καφενεία, να βάλει τα κλάματα. Δεν εννοούμε μόνο τους ηλικιωμένους, σε σάιτ δουλεύουμε όχι σε καφέ στη Νέα Σμύρνη. Έτοιμοι; Φύγαμε!

Ο Γιουσούφ Σαχ είναι 11 ετών και ήδη θεωρείται ένας από τους πιο έξυπνους ανθρώπους στον κόσμο, σύμφωνα με την κλίμακα μέτρησης της Mensa. Εύκολα τίτλος σε τραπ κομμάτι για το καλοκαίρι του 2023. Ο μαθητής της έκτης δημοτικού από την Αγγλία, ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει 162 βαθμούς στο αντίστοιχο τεστ που έκανε, ξεπέρασε το IQ του Άλμπερτ Αϊνστάιν και του Στίβεν Χόκινγκ που υπολογιζόταν στο 160. Και όλα αυτά επειδή οι φίλοι του τού έλεγαν πως είναι πολύ έξυπνος.  

«Όλοι στο σχολείο νομίζουν πως είμαι πολύ έξυπνος, και πάντα ήθελα να ξέρω αν ήμουν στο κορυφαίο 2% των ανθρώπων που κάνουν το τεστ» ανέφερε στην Evening Post ο 11χρονος από το Λιντς. Εμείς στα 11 θέλαμε να ξέρουμε αν βρούμε το FIFA Street ξενοίκιαστο στο video club. Ο Σαχ και οι γονείς του αποφάσισαν να περάσει το παιδί από το τεστ της Mensa ενώ ετοιμάζεται για τις αιτήσεις εισαγωγής στο Γυμνάσιο  που απαιτεί παρόμοια προετοιμασία. «Είναι δύσκολη η προετοιμασία γι' αυτό. Όμως, εμείς κάναμε ό,τι ήδη κάναμε, τίποτα δηλαδή πιο συγκεκριμένο για το τεστ IQ» εξηγεί ο πατέρας του. 

«Ακόμη του λέω πως "ο μπαμπάς σου είναι εξυπνότερος από΄σένα". Τα βλέπουμε όλα ανάλαφρα. Ακόμη και αν είσαι χαρισματικός, πρέπει να δουλεύεις πάντα σκληρά» λέει ο ίδιος. 

Ο Γιουσούφ θέλει να σπουδάσει μαθηματικά στην Οξφόρδη ή το Κέιμπριτζ και όπως αποκαλύπτει ο πατέρας του, ο γιος του είχε δείξει σημάδια διάνοιας από πολύ μικρός.«Ακόμα και στον βρεφονηπιακό, παρατηρήσαμε πως ήξερε την αλφάβητο και έκανε τα πράγματα γρηγορότερα από τα άλλα παιδιά. Όμως, πιστεύεις απλώς πως είναι ένα παιδί που έτυχε να μάθει γρηγορότερα το αλφάβητο» πρόσθεσε ο περήφανος πατέρας. 

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα