Το ακούμε καθημερινά. Το βιώνουμε. Τα βασικά έξοδα, αυτά για το σουπερμάρκετ και της μετακίνησης μας έχουν αυξηθεί. Οι μισθοί μας από την άλλη είναι πιο στάσιμοι από ποτέ. Δεν βγαίνουν οι αριθμοί. Ζούμε paycheck to paycheck που λένε και οι Βρετανοί. Που όχι απλά δεν περνάνε καλά αλλά βλέπουν τους 70χρονους και τους 80χρονους να ζητάνε δουλειά για να καταφέρουν να τα βγάλουν πέρα.

https://t.co/aDkIzzqglA

Οι συνταξιούχοι βγαίνουν από τη σύνταξη λόγω των φόβων για την κρίση του κόστους ζωής, σύμφωνα με μία από τις κορυφαίες εταιρείες εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.Η εταιρεία προσλήψεων Reed λέει ότι η αύξηση των αιτήσεων εργασίας οφείλεται εν μέρει στους συνταξιούχους.Έρχεται καθώς εκατομμύρια νοικοκυριά αντιμετωπίζουν δυσβάσταχτο κόστος ζωής  με τους μέσους λογαριασμούς ενέργειας να αυξάνονται κατά 900£.

Οι Βρετανοί αντιμετωπίζουν επίσης ραγδαία αύξηση των τιμών των τροφίμων και το υψηλό κόστος των καυσίμων, που έχουν συμβάλει στην άνοδο του πληθωρισμού σε περισσότερο από 8%, ενώ οι ιδιοκτήτες κατοικιών αντιμετωπίζουν υψηλότερο κόστος στεγαστικών δανείων λόγω των αυξανόμενων επιτοκίων.Την περασμένη εβδομάδα, η Τράπεζα της Αγγλίας προειδοποίησε ότι η Βρετανία αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη ύφεση από τη Μεγάλη Ύφεση.Η τράπεζα προειδοποίησε για ραγδαία αύξηση της ανεργίας καθώς προέβλεψε ότι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) θα μπορούσε να συρρικνώνεται για κάθε τρίμηνο για δύο χρόνια, με την ανάπτυξη να επανέρχεται μόνο στα μέσα του 2024. Αυτή θα ήταν η μεγαλύτερη ύφεση από τότε που ξεκίνησαν αξιόπιστα αρχεία τη δεκαετία του 1920.Τα στοιχεία της Τράπεζας της Αγγλίας προβλέπουν ότι η ανεργία θα αυξηθεί σημαντικά, βλέποντας περίπου ένα εκατομμύριο περισσότερους ανθρώπους χωρίς δουλειά.

https://twitter.com/hashtag/ToryScum?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Τα νοικοκυριά θα δουν, κατά μέσο όρο, το πραγματικό τους εισόδημα να μειώνεται κατά περίπου 800 λίρες το επόμενο έτος.Το ενεργειακό κόστος του Ηνωμένου Βασιλείου επρόκειτο να εκτιναχθεί από 40 δισεκατομμύρια λίρες το 2019 σε 190 δισεκατομμύρια λίρες φέτος ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία.