Yπάρχουν πολλές πιθανότητες να «πέσατε» πάνω σε μια είδηση που στον τίτλο είχε τις λέξεις «Νέα Σμύρνη», «καφετέρια» και «ηλικιωμένος». Και είναι πολύ λογικό κάτι τέτοιο αφού η καθημερινότητά μας βομβαρδίζεται καθημερινά από διάφορες ιστορίες, σοβαρές ή μη σοβαρές. Αυτή στη Νέα Σμύρνη. Ανήκει στην πρώτη κατηγορία καθώς, όπως διαβάσαμε, μία καφετέρια απαγόρευσε σε ηλικιωμένους να κάτσουν «λόγω της πολιτικής του μαγαζιού». Αστεία πράγματα.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η πραγματικότητα είναι εδώ για να μας υπενθυμίσει ότι όταν κάνεις χειρίζεσαι μια κατάσταση με λάθος τρόπο, μπορείς πάντα να τα κάνεις χειρότερα, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής της Ναταλίας Γερμανού, «Καλύτερα Δεν Γίνεται»,  ο ιδιοκτήτης είχε μια εξαιρετική ιδέα για να σώσει ό,τι σώζεται. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε να κάνει ήταν να τηλεφωνήσει στο Κ.Α.Π.Η της Νέας Σμύρνης και να τους προτείνει να κάνουν πάρτι στο καφέ του: ένα πάρτι ΜΟΝΟ για ηλικιωμένους. Τρομερό. Μπορούσε και χειρότερα.

Αφορμή το περιστατικό της Νέας Σμύρνης, ο γνωστός βετεράνος μπασκετμπολίστας, Δημήτρης Παπανικολάου, μοιράστηκε μια δική του ιστορία από καφετέρια της ίδιας περιοχής. Και όχι, δεν έχει καμία σχέση με ηλικιακό ρατσισμό. Έχοντας μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη του με το σύνδρομο Άσπεργκερ, ο Δημήτρης Παπανικολάου έκανε την παρακάτω ανάρτηση:

«Το καλύτερο κέρασμα.

Με αφορμή τον ηλικιωμένο στην Νέα Σμύρνη που δεν του επετράπη να κάτσει σε καφέ, θα πω μια καλή ιστορία απο καφέ της Νέας Σμύρνης που έτσι κι αλλιώς έχοντας κάνει 1 χρόνο στον Πανιώνιο και έχοντας και τους νονούς της κόρης μου εκεί, καθώς και πολλούς φίλους, ξέρω την αληθινή φιλοξενία της πλατείας και πέριξ.

Με τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη που είχα αναρτήσει ότι θα είναι δίπλα μας και ήταν και είναι λοιπόν πίναμε την πορτοκαλάδα μας.

Ήρθε ο σερβιτόρος και είπε κερασμένα.

Ευχαριστούμε λέμε που καμιά φορά κάποιος φίλαθλος – ιδιοκτήτης η πελάτης μας κερνάει λόγω ομάδων. Όχι απο εμάς λέει ο σερβιτόρος, απο τον κύριο που φεύγει εκεί αυτόν να ευχαριστήσετε.

Κύριεεεεε φωνάζω και γυρνάει απο μακριά.

Σας ευχαριστούμε, τι ομάδα είστε;

Τίποτα απαντάει.

Γι’ αυτά που κάνεις για τον αυτισμό είναι το κέρασμα και φεύγει χωρίς να ζητήσει φωτογραφία, αυτόγραφο η κάτι άλλο. Αυτό το ονόμασα το καλύτερο κέρασμα της ως τώρα ζωής μου, από έναν καταπληκτικό άγνωστο».

Αν δεν είναι αυτή η πιο όμορφη ιστορία που διαβάσατε το Σαββατοκύριακο, τότε ποια είναι;