Εκεί φτάσαμε αδέρφια μας αργόσχολοι που δεν έχετε τι να κάνετε και παρακολουθείτε ειδήσεις για να μορφωθείτε αντι να βγείτε για ένα ποτό. Να τσακώνονται συνάδελφοι για ένα Σαββατοκύριακο. Μα είναι δυνατόν μετεωρολόγος να τη “λέει” σε μετεωρολόγο; Πόσο πιο χαμηλά θα πέσουμε, ε; Πραγματικά, έχουμε στεναχωρηθεί πάρα πολύ με αυτό το αχρείαστο μετεωρολογικό μπιφ μεταξύ του Σάκη Αρναούτογλου και του Γιάννη Καλλιανού. Κάπου πρέπει να σταματήσει όλο αυτό.

Αφορμή για αυτή την κόντρα που θυμίζει Biggie και 2Pac (ή Snik και Light) στάθηκε η αλλαγή του καιρού μέσα στο Σαββατοκύριακο, με τον Σάκη Αρναούτογλου από τη μία πλευρά να αναφέρεται σε ένα σπάνιο χαμηλό βαρομετρικό το οποίο δεν συναντάται συχνά και θα χτυπήσει συγκεκριμένες περιοχές της χώρας κι από την άλλη, τον Γιάννη Καλλιάνο να δίνει την δική του εκδοχή μιλώντας για υπερβολές. 

Με μια μακροσκελή ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ, αποφάσισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Βέβαια, μας συγχωρείτε για αυτό, αλλά αν έπρεπε να επιλέξουμε ανάμεσα στους δύο, θα πηγαίναμε με τον Σάκη. Αλλά, ας περάσουμε στην ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου ή καλύτερα, στα καλύτερα σημεία της γιατί τα μισά δεν τα καταλαβαίνουμε.

«Επειδή απεχθάνομαι την υπερβολή και την παραπληροφόρηση για λόγους δημοσιότητας και προς την απόλυτη αποκατάσταση της καιρικής αλήθειας, έχω να σας αναφέρω τα εξής:
– ΟΧΙ δεν έρχεται ο χειμώνας αυτό το Σαββατοκύριακο.
– ΟΧΙ δεν θα χιονίσει στη Φλώρινα, στη Βυτίνα, στην Πάρνηθα, στο Καρπενήσι, στη Μακρινίτσα, στην Αράχωβα ή στα Ανώγεια.
– ΟΧΙ δεν θα υπάρξει κάποια ακραία μεταβολή του καιρού.
– ΟΧΙ δεν θα χρειαστείτε να κατεβάσετε τα χοντρά σας μπουφάν όσοι μένετε στα ημιπεδινά, στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα.
– ΟΧΙ δεν θα συμβεί κάτι ασυνήθιστο για τη χώρα.
– ΟΧΙ δεν θα εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές ακραίες σε ένταση βροχές
– ΟΧΙ δεν θα βγω ζωντανά μέσα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA για να ενημερώσω για κάποιο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης.

Α, ξέχασα και το πιο σημαντικό! Στην Αττική τι θα γίνει με αυτή την “ασυνήθιστη κακοκαιρία” που έρχεται; Απαντώ : Τίποτα απολύτως! Ίσως βρέξει για λίγο τοπικά το Σάββατο (που θα επικρατήσει συννεφιά) στα βόρεια τμήματα. Θερμοκρασία το Σάββατο; Στους 17-18°C η μέγιστη στο κέντρο της πόλης. Και την Κυριακή στην Αττική τι θα γίνει; Λίγες τοπικές νεφώσεις, διαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό, καμία περίπτωση για τοπικές βροχές και θερμοκρασία στους 20-21°C.
Ιγκλού να πάρετε για την Αττική; Όχι!
 
Σας φιλώ, καλό Σαββατοκύριακο…»

Ιδιαίτερα ειρωνικός και καυστικός ο Γιάννης Καλλιάνος, τα φιλιά μας παρ’ όλα αυτά και ας περάσουμε στην πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου που έβαλε “φωτιές”.

Σύμφωνα με την πρόγνωση από τον Σάκη Αρναούτογλου στην ΕΡΤ, θα χιονίσει για πρώτη φορά φέτος «στα περισσότερα χιονοδρομικά της χώρας και όχι μόνο καθώς στη δυτική Μακεδονία δεν αποκλείεται να πασπαλίσει για λίγες ώρες δυνατά και πάνω περίπου από τα 1200 μέτρα».
Όπως είπε ο ίδιος από το Σάββατο θα δούμε τη σπάνια τροχιά που θα πάρει το σύστημα που μπαίνει στην Ελλάδα από τα βορειοανατολικά που θα φέρει βροχές και κάποια χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Όπως εξήγησε ο η πορεία του συστήματος θα κινηθεί δυτικά βορειοδυτικά προς την Ιταλία, με ισχυρούς ανατολικούς ανέμους στη δυτική Ελλάδα που θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ, κάτι που δεν είναι καθόλου συνηθισμένο.
 
Το Σάββατο (12/11) τα ανατολικά της Θεσσαλίας ενδέχεται να δουν βροχές με αρκετό νερό, ενώ και στη δυτική Ελλάδα θα υπάρξουν φαινόμενα, αλλά και στα Επτάνησα πιθανότατα να σημειωθούν πιο έντονες βροχοπτώσεις. Χιόνια αναμένεται πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας πάνω από τα 1.600 με 1.700 μέτρα, ενώ στην ορεινή Θεσσαλία και σε τμήματα της Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας ίσως υπάρξουν κάποιες παροδικές χιονοπτώσεις στα 1.300 μέτρα. Όσο για την Αττική, ο νομός δεν φαίνεται να επηρεάζεται, αλλά ίσως υπάρξουν κάποιες λίγες βροχές στα βόρεια.

Ποιος θα βγει νικητής από αυτή την κόντρα; Αυτός που θα πέσει μέσα στις προβλέψεις του φυσικά.