Η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίστηκε σήμερα με τις καταθέσεις των αστυνομικών που έλαβαν εντολή να βρεθούν έξω από το Κοράλλι, όταν ο Ρουπακιάς μαχαίρωσε την Παύλο Φύσσα. 

Μια μια οι σκηνές που ξέρουμε σχεδόν απ’έξω πια, αλλά το εφέ τους πάνω μας δεν ξεθωριάζει, περιγράφηκαν ξανά. Τη σκηνή που ο Παύλος Φύσσας υπέδειξε τον δράστη της δολοφονίας του, περιέγραψε σήμερα ένας από τους αστυνομικούς της ομάδας Δίας που έλαβαν εντολή να μεταβούν στο σημείο του εγκλήματος, στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών. Αυτές ήταν και οι τελευταίες λέξεις του Παύλου Φύσσα πριν αφήσει την τελευταία του πνοή. 

«Ο Παύλος Φύσσας σήκωσε τη μπλούζα του και μου έδειξε το τραύμα. “Αυτός με μαχαιρωσε”, μου είπε», κατέθεσε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ που είδε τον Γιώργο Ρουπακιά «να διαπληκτίζεται» με τον Παύλο. 

Όπως είπε ο μάρτυρας, έλαβαν σήμα να μεταβούν στην καφετέρια Κοράλλι, καθώς υπήρχαν 50 μαυροντυμένα άτομα με ρόπαλα. Φτάνοντας στο σημείο, σύμφωνα με την κατάθεση, είδαν μια ομάδα 20 με 30 ατόμων μαυροντυμένων. Πήγε κατευθείαν στην ομάδα και τους ζήτησε να διαλυθούν, αλλά τόνισε πως «δεν μου έδωσε κανείς σημασία».  

“Όχι εμένα. Αυτός με μαχαίρωσε”

«Αυτός είναι»

Ο μάρτυρας Χρήστος Δεληγιάννης ήταν στην ομάδα των οχτώ αστυνομικών που έλαβαν εντολή να μεταβούν στο Κερατσίνι το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. «Υπήρχε οχλαγωγία. Είδα τον Παύλο Φύσσα με τον Ρουπακιά να διαπληκτίζονται. Πίσω από τον Ρουπακιά ήταν  4- 5 άτομα. Βγάλαμε τα γκλομπ. Πήγα να συλλάβω έναν πίσω από τον Ρουπακιά. Μετά διαλύθηκαν άπαντες. Ο Ρουπακιάς πήγε να φύγει, προς το αυτοκίνητο του.

Ο Φύσσας προσπάθησε να του επιτεθεί και εγώ έσπευσα να τον εμποδίσω. Ο Φύσσας τότε σήκωσε την μπλούζα και μου δείχνει το τραύμα μου λέει “Όχι εμένα! (να σταματήσεις εννοούσε) αυτός με μαχαίρωσε” .Ήρθε ο συνάδελφος και είδε το μαχαίρι που είχε πετάξει ο Ρουπακιάς κοντά στο αυτοκίνητο. Ενημερώσαμε ότι έχουμε τον πιθανό δράστη που μαχαίρωσε», κατέθεσε ο μάρτυρας. 

«Μου φάνηκε οπαδικού τύπου συμπλοκή»

Νωρίτερα στο δικαστήριο κατέθεσε αστυνομικός της Άμεσης Δράσης , ο οποίος όπως είπε όταν έφθασε στο σημείο με το περιπολικό, «είχε ήδη γίνει το μαχαίρωμα και είχαν συλλάβει κάποιον». Σύμφωνα με τον μάρτυρα στο σημείο είδαν «πεσμένο κάτω τον Παύλο Φύσσα και την κοπέλα του να τον κρατά».

Ο μάρτυρας δέχθηκε πολλές ερωτήσεις ως προς την εντολή που έλαβαν και αν το κέντρο ενημέρωσε για συμπλοκή με ανάμειξη Χρυσαυγιτών ή οπαδική. Ο αστυνομικός είπε πως ο ίδιος εξέλαβε πως η συμπλοκή ήταν οπαδικου τύπου λόγω του ποδοσφαιρικού αγώνα που είχε προηγηθεί.