Οι φήμες πως ο Μάρκος Σεφερλής, μετά την μεγάλη επιτυχία του Super Mammy, ετοιμάζεται για ένα ακόμα φιλόδοξο πρότζεκ, είχαν φτάσει στα αφτιά μας από τον Σεπτέμβριο. Πιο συγκεκριμένα, είχαμε μάθει ότι σκέφτεται να φέρει το γνωστό σε όλους The Office στην Ελλάδα και να το διασκευάσει με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο. Γελάσαμε, δεν πιστέψαμε τίποτα. Για την ακρίβεια, δεν θέλαμε να το πιστέψουμε. 

Δεν έχουμε κάτι προσωπικό με τον Μάρκο Σεφερλή, συνήθως όμως όταν διασκευάζουμε σενάρια και προσπαθούμε να τα ελληνοποιήσουμε, το αποτέλεσμα είναι γελοίο, αυτό ήταν το πρώτο που σκεφτήκαμε. Αν αυτό θέλει να πετύχει, το μόνο σίγουρο είναι πως θα τα καταφέρει, ήταν η σκέψη που ακολούθησε.

Εδώ και λίγες μέρες, όμως, έγινε επίσημο και από τότε, τρεχουμε να κρυφτούμε από την ντροπή μας. Μα πώς τολμήσαμε να αμφισβητήσουμε τις δυνάμεις του; Ο Μάρκος Σεφερλής, για τα μάτια σας μόνο, φέρνει μία από τις καλύτερες sitcom σειρές όλων των εποχών στους δέκτες σας με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν γνωστό σε όλους μας ότι ψάχνει τους ηθοποιούς που θα υποδυθούν τους αντίστοιχους του αμερικανικού Office. Μιλάμε για legendary καστ, δεν θα είναι εύκολο.

Για το λόγο αυτό, θα κάνουμε τις δικές μας προτάσεις αν και μεταξύ μας, κάποιοι έχουν ήδη κλειδώσει. Βέβαια, σας περιμένουν και μερικές εκπλήξεις γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι έχετε βαρεθεί να βλέπετε τους ίδιους και τους ίδιους κάθε φορά. 

Μάικλ Σκοτ – Μάρκος Σεφερλής

Για ευνόητους λόγους. Είναι ο boss, ο καλύτερος του κόσμου μάλιστα οπότε δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον άνθρωπο που έφερε το The Office στα μέτρα της Ελλάδας. Ο Μάρκος Σεφερλής θέλουμε (και λογικά θα είναι) ο Έλληνας Μάικλ Σκοτ, αυτός ο απίστευτος τύπος που δεν δουλεύει ποτέ, που βάζει τα προσωπικά του πάνω από όλα, που είναι αστείος όντας σοβαρός. Μάρκο, βάλε τα δυνατά σου, η αποστολή είναι δύσκολη.

Ντουάιτ Σρουτ – Θανάσης Αλφόνσο/Κώστας Καραμανλής

Δεν το περιμένατε αυτό, έτσι; Όλοι πιστέψατε ότι θα είναι ο Καπετάνιος, το δεξί χέρι του Μάρκου Σεφερλή αλλά όχι, αποφασίσαμε να κάνουμε την έκπληξη και αυτό γιατί ο Θανάσης Αλφόνσο/Κώστας Καραμανλής (ίδιο πρόσωπο), με ένα ζευγάρι γυαλιά, μουσταρδί πουκάμισο και μαλλί-ανοιχτή κουρτίνα, μας φέρνει στο μυαλό τον Ντουάιτ του αμερικανικού The Office.

Τζιμ Χάλπερτ – Άκης Σακελλαρίου

Δυσκολευτήκαμε με τον Τζιμ, δεν θα σας το κρύψουμε. Αλλά μετά σκεφτήκαμε την καλοσύνη, την ευγένεια και την εξυπνάδα που βγάζει στο γυαλί οπότε, αυτόματα, επιλέξαμε τον Άκη Σακελλαρίου για τον ρόλο. Σε αυτό το σημείο να του ζητήσουμε συγνώμη που βρίσκει το όνομά του σε αυτή τη λίστα.

Παμ Μπίσλι –  Καπετάνιος

H Παμ έχει σημαντική θέση στην καρδιά μας. Είναι από τους χαρακτήρες που συμπαθήσαμε από την πρώτη στιγμή και κατάφερε να μας κάνει να την συμπαθήσουμε ακόμα περισσότερο όταν έκαναν το μεγάλο βήμα με τον Τζιμ. Για το λόγο αυτό λοιπόν και επειδή είναι πολύ σημαντική για τη σειρά, αποφασίσαμε να να δώσδυμε τον ρόλο της στον Καπετάνιο που, όμως μας έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια, μπορεί να παίξει τα πάντα. 

Άντι Μπερνάρ – Γεράσιμος Σκιαδαρέσης

Συγγνώμη πρέπει να ζητήσουμε και από τον εξαιρετικό Γεράσιμο Σκιαδαρέση. Αλλά, αλήθεια, δεν θα μπορούσε πολύ εύκολα να είναι ο Άντι Μπερνάρ του ελληνικού Office; Θα μπορούσε. Μήπως να το σκεφτεί; Θα ανεβάσει τη σειρά πέντε επίπεδα πάνω.

Φίλις Βανς – Μάρκος Σεφερλής

Ξανά. Δεν υπάρχει γιατί, η φωτογραφία μιλάει από μόνη της. Άλλωστε, το ταλέντο του Μάρκου Σεφερλή φτάνει και για δυο-τρεις παράλληλους ρόλους. Μάρκος-Φίλις με κλειστά μάτια. 

Κριντ Μπράτον – Γιώργος Γιαννόπουλος

Ένας από τους αγαπημένους μας χαρακτήρες. Κανείς δεν ξέρει τι κάνει ακριβώς, εκτός από το να παίζει πασιέντζα και όπως αφήνει να εννοηθεί, ανήκει στην κατηγορία των “λαμόγιων”. Κριντ Μπράτον, θα θέλαμε να σε υποδυθεί ο ο Γιώργος Γιαννόπουλος.  

Άντζελα Μάρτιν – Έλενα Τσαβαλιά

Tι εννοείται γιατί; Ο ρόλος είναι γραμμένος για την Έλενα Τσαβαλιά. Από πολλές απόψεις.