Υπάρχουν πολλοί ρομαντικοί τρόποι να περιγράψεις την Ελλάδα σαν concept. Θέλω να πω, μερικοί στίχοι του Ελύτη, λίγο λευκό των Κυκλάδων, κάτι για τα artsy «μπαλώματα» του θεσσαλικού κάμπου. Όλα αυτά. Ωστόσο, πιστεύω ακράδαντα πως η Ελλάδα περιγράφεται περισσότερο με κάποια ωραία παραδείγματα, καθημερινής ελληνικής παράνοιας. Το σύμπαν, για να μας γλιτώσει από επαναφορές ζητημάτων όπως ο φραπέ και το τηλεφώνημα για τα ντολμαδάκια του δημόσιου υπαλλήλου, όσο σε έχει να ξεροσταλιάζεις μπροστά στον γκισέ, μας έστειλε μια είδηση από τη συμπρωτεύουσα, που δεν σταματά να μας χαρίζει στιγμές ελληνικής ρομαντικής παράνοιας. 

Σε άλλα νέα, συνεργεία του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, ασφαλτόστρωσαν όλοκληρο δρόμο, εκτός ενός σημείου όπου είχε παρκάρει αυτοκίνητο. Σιγά μην κάτσουν να σκάσουν να πούμε. 

Σύμφωνα με το thestival.gr, οι εργάτες πραγματοποίησαν ασφαλτόστρωση σε δρόμο και ενώ όλα πήγαιναν καλά, ξαφνικά, παρατηρούν πως ένα αμάξι είχε παραμείνει παρακαρισμένο στον δρόμο. Προφανώς, ο οδηγός δεν φρόντισε να το μετακινήσει κατά τη διάρκεια των εργασιών. Τι έκαναν, λοιπόν; Ασφαλτόστρωσαν τον δρόμο, αφήνοντας εκτός ένα μικρό σημείο. Το σημείο που ήταν παρκαρισμένο το αυτοκίνητο. 

Ναι, προφανώς σκέφτεσαι πως πιθανότατα θα έπρεπε να έχει διακοπεί η ασφαλτόστρωση, να έχει εντοπιστεί ο οδηγός και να έχει κληθεί να μετακινήσει το αυτοκίνητό του. Ή για να το πάμε πιο πριν, θα έπρεπε αυτός ο οδηγός να έχει παρκάρει αλλού, μπαίνοντας στον κόπο να διαβάσει το σημείωμα του Δήμου που καλεί τους οδηγούς να μη σταθμεύσουν εκεί τη συγκεκριμένη ημερομηνία, καθώς έχει προγραμματιστεί ασφαλτόστρωση. 
Ναι και; Τι να γίνει τώρα; Να κάθονται να μαλώνουν οι άνθρωποι για ένα τόσο δα μπαλωματάκι; 

Δε βαριέσαι…