Έχετε κάποιον συνάδελφο που σας μιλάει συνέχεια; Ή έναν που μοιράζεται μερικές πάρα πολλές λεπτομέρειες για την προσωπική του ζωή;  Οι σχέσεις που έχετε με τους συναδέλφους σας είναι μερικές από τις πιο σημαντικές –και περίπλοκες– που θα έχετε στη ζωή σας. Σχεδόν όλοι αντιμετωπίζουν ενοχλητικούς ανθρώπους στη δουλειά κάποια στιγμή στην καριέρα τους. Το να ξυπνάτε το πρωί και να φοβάστε το γεγονός ότι αναπόφευκτα θα συναντήσετε αυτόν τον αντιπαθητικό συνάδελφο μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή σας και την εργασία σας.

Μερικοί από τους πιο ενοχλητικούς συναδέλφους τείνουν να είναι εκείνοι των οποίων τη φωνή δεν μπορείς να πνίξεις όσο σκληρά κι αν προσπαθήσεις. Μπορεί να τους ακούσετε να συνομιλούν δυνατά στο τηλέφωνο με τους συζύγους ή τους φίλους τους ή να παραπονιούνται σε άλλους για τα δεινά τους στο χώρο εργασίας τους. Το κάνουν όλη μέρα, κάθε μέρα. Πιστεύουμε ότι το γράφουν και στο βιογραφικό τους ως skill. Επίσης, οι συνάδελφοι θα πρέπει να βοηθούν ο ένας τον άλλον μια στο τόσο, φυσικά. Όμως, υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ αυτού και της κάλυψης της ανικανότητας κάποιου άλλου. Αυτά είναι τα πέντε χαρακτηριστικά των ενοχλητικών συναδέλφων που θα συναντήσετε στην καριέρα σας.

1. Το κουτσομπολιό και τα σχόλια για την εμφάνισή

Κάθε συνάδελφός σας μπορεί να θεωρήσει τα σχόλιά σας σχετικά με την εμφάνισή του  ως ενοχλητικά. Και αχρείαστα. Γενικά, όταν κάποιος μιλά πάρα πολύ δεν είναι καλό.

2. Όταν αργείτε είτε στα meetings είτε στη βάρδια σας δείχνει ότι δεν σέβεστε τους συναδέλφους σας

3. Φράσεις όπως “Αυτό δεν θα λειτουργήσει”, “Ακούγεται πολύ δύσκολο” ή “Δεν θα ήξερα πώς να ξεκινήσω”, θα πρέπει να αποφεύγονται

Είναι ακόμα χειρότερο αν παραπονιέσαι κάθε μέρα, όλη μέρα, από τη στιγμή που θα μπεις στη δουλειά.

4. Εάν παίζετε μουσική δυνατά ενώ οι άλλοι προσπαθούν να εργαστούν ή έχετε συνομιλίες που μπορεί να ακούσει ολόκληρο το γραφείο, τότε οι συνάδελφοί σας πιθανότατα σας θεωρούν έναν από τους πιο ενοχλητικούς συναδέλφους στη γη

5. Όταν κάποιος μοιράζεται πολύ προσωπικά πράγματα

 

Δεν ξέρουμε πώς να στο πούμε αλλά δεν μας νοιάζει ιδιαίτερα πώς ήταν τα γενέθλια της βαφτιστικιάς σου.