Eίναι ο άνθρωπος του μέλλοντος. Γεννημένος στη Νότιο Αφρική, ιδιοφυής, πετυχημένος επιχειρηματίας και επενδυτής, από τους μεγαλύτερους οραματιστές της γενιάς του, ο Elon Musk είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος να δώσει σε κάποιον συμβουλές καριέρας (αρκεί να μην ανήκει στους απολυμένους του Twitter). Για πάμε λοιπόν…

Να έχεις στόχο

Ο στόχος δεν είναι “Θέλω να βγάλω πολλά χρήματα” ή “Θέλω να πάρω τη Χ προαγωγή”. Σκέψου κάτι συγκεκριμένο. Οραματίσου τον στόχο σου και τα βήματα για να φτάσεις σε αυτόν. Μάθε να κάνεις τα πράγματα καλύτερα, ή να ξέρεις πως αφήνεις κάτι σημαντικό! Εάν κάτι που σκέφτεσαι δεν υπάρχει να θυμάσαι ότι μπορείς να το κάνεις πραγματικότητα.

5 Συμβουλές καριέρας από τον Elon Musk

Μην κλείνεις τα αυτιά σου στην κριτική

Μην έχεις αυταπάτες και νομίζεις ότι εσύ και οι ιδέες σου είναι αλάνθαστες. Λάβε όσα περισσότερα σχόλια μπορείς από άτομα που εμπιστεύεσαι. Βεβαιώσου ότι εξετάζεις συνεχώς τον εαυτό σου και τα ιδανικά σου και πως δεν ακολουθείς κάποια νόρμα ή ένα μη ρεαλιστικό όνειρο. Να είσαι ανοιχτός στην κριτική και μπορεί να σε κάνει να αλλάξεις μερικές πτυχές των στόχων σου.

Διάβασε και άλλες άχαστες συμβουλές από τον Έλον Μασκ στο The Notebook.