Η μουσική, ως γνωστόν, πηγάζει από μέσα μας. Έχει να κάνει με τη γέννηση των συναισθημάτων, την αυθόρμητη μεταφορά τους από τον εσωτερικό μας κόσμο στον εξωτερικό, στους ανθρώπους που μαζεύτηκαν ένα βράδυ σε ένα μπαρ για να μας ακούσουν, να μας ακολουθήσουν σε αυτό το ταξίδι. Ένα ταξίδι απρόβλεπτο πολλές φορές καθώς αν η μουσική φημίζεται για κάτι πέρα από τις συγκινήσεις που προκαλεί, είναι ο τρόπος που επηρεάζει τις καταστάσεις με τις απότομες εναλλαγές της.

Θα σας φέρουμε ένα παράδειγμα. Σκεφτείτε μια μπάντα να «βαράει» στα Εξάρχεια, να έχει φύγει πνευματικά για κάποιον άλλο πλανήτη, οι πελάτες του μπαρ να πράττουν το ίδιο και ξαφνικά, πίσω ακριβώς από τον ντράμερ που χτυπάει τις μπαγκέτες του σαν χταπόδι στο βράχο, να τρέχουν τα ΜΑΤ. Περιμένατε ποτέ αυτό το płot twist στη μικρή μας ιστορία; Δύσκολο.

Αλλά στην Ελλάδα ζούμε, εδώ οι καταστάσεις είναι ούτως ή άλλως απρόβλεπτες (εκτός και αν γνωρίζεις πώς σκοπεύει να συμπεριφερθεί ο καθένας γιατί παρακολουθείς το κινητό του). Ένα τέτοιο σκηνικό, λοιπόν, θα μπορούσε πολύ εύκολα να είναι πραγματικό. Ναι, καλά μαντέψατε, είναι και το βίντεο που θα δείτε παρακάτω είναι σίγουρα το πιο εκρηκτικό και σουρεάλ βίντεο του 2022. Με διαφορά.

Όπως βλέπουμε, o εξαιρετικός (και ένας από τους πιο σημαντικούς ντράμερ στην Ελλάδα) Νίκος Σιδηροκαστρίτης μαζί με την μπάντα του παίζουν, όσο πίσω τους γίνεται χαμός από ΜΑΤ και μολότοφ. Το βίντεο είναι αστείο, ειδικά όταν από το πουθενά εμφανίζεται ένα λευκό κράνος που τρέχει, αλλά αυτό που κρατάμε, είναι η αντίδραση του ντράμερ που παρά την αρχική του απορία, συνεχίζει να «βαράει». H μουσική που φτάνει στα αφτιά μας σε συνδυασμό με το σουρεαλιστικό background, είναι άψογη.