Περίεργος ο κόσμος μας, περίεργες και οι ανθρώπινες συμπεριφορές. Σήμερα το πρωί, για παράδειγμα και χωρίς κανένα λόγο, ξυπνήσαμε και θέλαμε να μάθουμε πώς θα καταλάβουμε αν κάποιος κουτσομπόλης παρακολουθεί το κινητό μας τηλέφωνο. Άλλωστε, ποιος δεν έχει ακούσει θορύβους και διάφορα χρούτσου-χρούτσου τη στιγμή που μιλάει με τη μητέρα του ή τον πατέρα του για να μάθει τι θα έχει για μεσημεριανό στο ήσυχο σπιτικό του; Σχεδόν όλοι.

Έτσι, μετά από μεγάλη έρευνα και αρκετό διάβασμα σε ξένα ειδησεογραφικά μέσα, βρήκαμε τον τρόπο για να καταλάβουμε αν το κινητό μας, αυτό το μαραφέτι που κάνει τα πάντα στις μέρες μας, παρακολουθείται. Όλοι έχουμε κάτι να κρύψουμε, μην το ξεχνάτε αυτό. Θα θέλατε να μάθουν οι γύρω σας ότι στις 3 τα ξημερώματα αποφασίσατε να διαβάσετε για το πώς ο Χοσέ Αρμάντο έκανε τελικά δική του την Εσμεράλντα; Όχι. Οπότε, ρίξε μια ματιά στο άκρως επίκαιρο ενδιαφέρον κείμενο που ακολουθεί.

Το κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης 

Σας έρχεται ένα sms το οποίο έχει αποσταλεί στο κινητό σας και περιέχει κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης, πάντα σε κωδικοποιημένη μορφή για να μην το πάρετε χαμπάρι. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση; To διαγράφουμε. Ο δεύτερος τρόπος με τον οποίο μπορεί να εισαχθεί λογισμικό παρακολούθησης στο κινητό μας είναι μέσω Bluetooth. Σε σας που κυκλοφορείτε με τα wireless ακουστικά και το παίζετε κάποιοι αναφερόμαστε. Μέσω Bluetooth μπορεί να σε παρακολουθήσει κάποιο οικείο σου πρόσωπο, το οποίο θα βρεθεί στον ίδιο ή πολύ κοντινό χώρο με σένα και θα κάνει μετάδοση του κακόβουλου λογισμικού, το οποίο μπορεί να είναι και προεγκατεστημένη εφαρμογή.

Πώς θα καταλάβεις αν η θεία σου θέλει να ακούσει παράνομα τη συνταγή για τα τέλεια γεμιστά

Κάθε κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης λειτουργεί στην ουσία σαν μια οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή που καταναλώνει πόρους από αυτό. Έτσι λοιπόν θα καταναλώνεις περισσότερα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας και δεν είναι καιρός για τέτοια. Πρέπει να πληρώσεις τη ΔΕΗ, μην το ξεχνάς αυτό. Θα «καις» επίσης και περισσότερη μπαταρία ενώ θα υπάρχει και μεγαλύτερο φορτίο στον επεξεργαστή του κινητού. Για ρίξε μια ματιά γιατί ίσως η θεία σου άκουσε τη συζήτηση με τη μητέρα σου για τα τέλεια γεμιστά.

Τι θέλουν να καταφέρουν εκτός από το να σας κλέψουν τη συνταγή για τα γεμιστά

Μόλις γίνει η εγκατάσταση του λογισμικού παρακολούθησης στο κινητό σου, τότε ξεκινά η καταγραφή κάθε σου δραστηριότητας. Οπότε μιλάμε για υποκλοπή κλήσεων, μηνυμάτων SMS, MMS, e-mail και όλων των αρχείων που ανταλλάσσεις. Δεν θέλουμε να ξέρουμε τι συμβαίνει στο DM σου, αλήθεια. Εκτός αυτού, μπορεί ακόμη να εντοπίσει κι έπειτα να ενεργοποιήσει την υπηρεσία γεωγραφικού εντοπισμού (GPS) και επομένως να γνωρίζει που βρίσκεσαι ανά πάσα στιγμή. Αυτό, ναι, είναι κρίπι.