Κάτι σαν κάθαρση. Αυτόν τον περίπου όρο θα χρησιμοποιούσαμε για να περιγράψουμε τι νιώσαμε με την ποινή του Βασίλη Τσιάρτα, για τρανσοφοβική ανάρτηση στα social media του. Το γεγονός ότι έγινε πέντε χρόνια μετά επιλέγουμε να το προσπεράσουμε. Σε κάθε περίπτωση, αν δεν το έχετε μάθει, ο Βασίλης Τσιάρτας καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλάκιση με αναστολή και 5.000 ευρώ χρηματική ποινή. 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος σε δική του ανάρτηση στο Facebook, ο Τσιάρτας είχε μηνυθεί από την πρόεδρο του Σωματείου Διεμφυλικών και η υπόθεσή του εκδικάστηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. 

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από την ανάρτηση, στην οποία ο ποδοσφαιριστής έγραφε:

“Εύχομαι οι πρώτες αλλαγές φύλλου (σσ. Το σωστό είναι με ένα “λ”) να γίνουν στα παιδιά αυτών που ψήφισαν αυτό το αίσχος. Να δω με τι καμάρι θα κυκλοφορήσουν.

Υ.Γ. Νομιμοποιήστε και τους παιδόφιλους να ολοκληρώσετε τα εγκλήματα”. 

Η περίπτωση Τσιάρτα είναι από εκείνες που προκαλούν αμηχανία και σε βάζουν σε ένα σοβαρό δίλημμα αν αξίζει να ασχοληθείς, να σπαταλήσεις χρόνο και σκέψη εξηγώντας τα αυτονόητα σε κάποιον που συνειδητά έχει επιλέξει να απορρίψει παντελώς τις χωρίς πολλή σκέψη αντικειμενικές αλήθειες. Ωστόσο, αν κάποιος έχει τη δυνατότητα και το δικαίωμα να το κάνει, με ευκολία και τα σωστότερα για την περίσταση επιχειρήματα, αυτός είναι ο Φώτης Σεργουλόπουλος

Και το έκανε. Συζητώντας το θέμα στην εκπομπή “Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν”, ο Φώτης Σεργουλόπουλος είπε αρχικά: “έχω πολύ καλά νέα”. Έπειτα ξεκίνησε να διαβάζει την ανάρτηση που είχε κάνει ο Βασίλης Τσιάρτας το 2017. Φτάνοντας στη φράση “Με ξεπερνάει ότι θέλουν να έχουν παιδιά και να βγαίνουν δημόσια να το επιδεικνύουν”, ο Φώτης Σεργουλόπουλος διέκοψε και σχολίασε κοιτάζοντας προς την κάμερα: 

“Θέλω να πω στον κ. Τσιάρτα ότι βγαίνω δημοσίως και λέω για το παιδί μου και είμαι ένας ελεύθερος άνθρωπος, όπου θα μιλάω για το παιδί μου όπου σταθώ και όπου βρεθώ, γιατί το αγαπάω και έχω το δικαίωμα αυτό. Και αν μου την πει, μπορώ και εγώ να καταφύγω στη Δικαιοσύνη”.

“Οι απόψεις αυτές είναι ρατσιστικές και καταδικάζονται από τον νόμο”, πρόσθεσε στη συνέχεια.

Δες το στιγμιότυπο εδώ:

 
Χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο;