Ο πάντα δραστήριος και τρομερά ενδιαφέρων D3lta κυκλοφόρησε σήμερα του music video του «Hello», που είνα το πρώτο από μια σειρά κομματιών που θα βγαίνουν το επόμενο διάστημα και θα κυκλοφορήσουν ως EP στις αρχές του 2023. Με τις προηγούμενες κυκλοφορίες του έχει καταφέρει να μας κερδίσει τόσο για τον ήχο όσο και για τη συνολική αισθητική. Κάθε του music video είναι ένας καμβάς αναφορών και επιρροών. Το «Hello» δεν αποτελεί εξαίρεση.

Αποτελεί το πιο ροκ κομμάτι του έως τώρα, με μια εισαγωγή που θυμίζει τα πιο κλασικά κομμάτια των Placebo. Εικαστικά, συνεχίζει να εμπνέεται από την glam εικονογραφία, όμως εδώ έχουμε και αρκετά πιο σκοτεινά στοιχεία. Ίσως όχι τυχαία.

«Το ‘‘Hello’’ ξεκίνησα να το γράφω στη δεύτερη καραντίνα, λίγο πριν πάμε να ηχογραφήσουμε τα τρία πρώτα μου singles, το ‘‘Strange’’, το ‘‘Hypocrites’’ και το ‘‘Hey You’’. Είχα γράψει την αρχή του τραγουδιού – μέχρι το ρεφρέν – και είχα κολλήσει για το πώς θα συνεχίσει. Μια μέρα ήρθε ο Άγγελος, που παίζει κιθάρα στο συγκρότημα, μου ανέφερε ότι έγραψε ένα riff στην κιθάρα και μου το έπαιξε για να το ακούσω», θυμάται ο D3lta που παρουσιάζει το νέο του video για τα μάτια σου μόνο, Προβοκατόρισσα και Προβοκάτορα. Και συνεχίζει: «Όταν ξάπλωσα το βράδυ, λίγο πριν κοιμηθώ, τραγουδούσα από μέσα μου το ρεφρέν και ως λογική συνέχεια μου ήρθε το riff του Άγγελου. Πήγα αμέσως και το ηχογράφησα στο πιάνο και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε αυτό το τραγούδι. Αυτό που ακόμα και τώρα μας φαίνεται πολύ περίεργο είναι ότι ενώ δεν είχαμε συνεννοηθεί, ο καθένας έγραφε στο σπίτι του το ίδιο τραγούδι ή απέδιδε το ίδιο συναίσθημα κατά κάποιο τρόπο».

Πριν συνεχίσουμε, ρίξε μια ματιά και εσύ:

Την σκηνοθεσία του video υπογράφει η Anna Tiani ενώ στην καλλιτεχνική διεύθυνση συναντάμε την ομάδα των Girlfriend Creative, με τις οποίες ο Ελληνοβρετανός μουσικός είχε συνεργαστεί και σε όλα τα προηγούμενα videos του. Μάλιστα, στο «Hello» βλέπουμε για πρώτη φορά και όλα τα μέλη της μπάντας, κάτι που δίνει και το gang feel μιας παρέας.

«Στο music video δείχνουμε τις δύο όψεις ή τους δύο εαυτούς που μπορεί να κρύβουμε μέσα μας. Αυτός που δείχνουμε προς τα έξω έρχεται σε πάλη με αυτόν κάτω από την επιφάνεια, με  κάπως θα λέγαμε πιο ζωώδη ένστικτα», λέει ο D3lta. Οι πολλαπλές και αντικροούμενες εκδοχές του εαυτού μας είναι ένα μια γνώριμη θεματική των τραγουδιών του, ωστόσο στο «Hello» αυτή η ενδοσκόπηση, αυτή η βουτιά στη δική μας «κουνελότρυπα» («Let’s dive into the rabbit hole» ακούμε στο ρεφρέν) παίρνει περισσότερο συγκρουσιακά, αλλά και πιο σκοτεινά χαρακτηριστικά. Η σκηνή του δείπνου είναι ίσως η πιο δυνατή εικαστικά, καθώς αποτυπώνει με δυνατές εικόνες τις εσωτερικές αντιφάσεις. «Ήταν πολύ όμορφη ιδέα να τοποθετήσουμε τους δύο εαυτούς να συνομιλούν στο τραπέζι».

Αυτό το αίσθημα εγκλεισμού βρίσκεται ούτως ή άλλως στον πυρήνα του κομματιού, αφού αυτό ήταν και το κίνητρο για τη δημιουργία του. «Εκείνες τις μέρες της καραντίνας μάς είχε περιβάλλει το αίσθημα του φόβου και της απογοήτευσης για το πότε θα τελειώσει αυτή η κατάσταση», εξηγεί ο D3lta. Για τον ίδιο «Ήταν και είναι ξεκάθαρο πως το ίδιο συναίσθημα που μας εγκλώβισε στα σπίτια μας τότε μπορεί να μας εμποδίσει από το να πάρουμε μια απόφαση και να ζήσουμε κάτι που πραγματικά θέλουμε».

Και αν σου έκανε «κάτι» το τραγούδι, θα έχεις την ευκαιρία να το ακούσεις ζωντανά στο live του D3lta στο Faust την Παρασκευή 11/11.

Μέχρι τότε, δυνάμωνε την ένταση κάθε φορά που θα επιλέγεις το «Hello».