Μαζί με όλο αυτόν τον πρόσφατο χαμό, την πανδημία δηλαδή, οι μουσικόφιλοι είχαν να αντιμετωπίσουν και κάτι ακόμα: την έλλειψη βινυλίων. Και υπάρχει λόγος πίσω από αυτό ή καλύτερα, ένα όνομα: η Adele. To 30 πούλησε τόσα πολλούς δίσκους που δυστυχώς, το καουτσούκ που χρησιμοποιείται για την κατασκευή τους, δεν έφτανε. Όχι ότι έχουμε τίποτα με την Adele, αλλά υπάρχουν κι άλλοι καλλιτέχνες που πρέπει να ακουστούν.

Στην εισαγωγική παράγραφο που μόλις διαβάσατε, δεν έγινε καμία απόπειρα να γράψουμε το όνομά της στα ελληνικά. Να εξηγήσουμε: Η Adele αποκάλυψε ότι τόσο καιρό ο κόσμος προφέρει το όνομά της λάθος και ότι, τελικά, δεν προφέρεται όπως γράφεται. Εν τω μεταξύ έπρεπε να φτάσουμε στο 2022 για να το μάθουμε, δεν μπορούσε να βγει υπεύθυνα και να το δηλώσει στην αρχή της καριέρας της.

Η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια έκανε την αποκάλυψη κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συζήτησης με θαυμαστές της για τον εορτασμό του μουσικού της βίντεο, I Drink Wine. Και εμείς πίνουμε, δεν το κάναμε τραγούδι. Προχωράμε.

Ενώ απαντούσε σε ερωτήσεις, επαίνεσε μια συγκεκριμένη θαυμάστριά που πρόφερε σωστά το όνομά της. «Το λατρεύω αυτό. Είπε τέλεια το όνομά μου!» αναφώνησε η Adele της οποίας το όνομα δεν προφέρεται Αντέλ αλλά Ουντέλ με το αχνό «ου» στην αρχή αντί για «α» να μη βγάζει καμία λογική.

Η τραγουδίστρια όμως και εδώ δώστε προσοχή γιατί είναι πολύ σημαντικό, δεν θέλει να χρησιμοποιεί το επώνυμό της. «Δεν θα μπορούσα ποτέ να χρησιμοποιήσω το επώνυμό μου», έχει πει στο YouTuber NikkieTutorials εξηγώντας γιατί χρησιμοποιεί μόνο το μικρό της όνομα. «Το Adele Adkins δεν ηχεί το ίδιο με το Adele» πρόσθεσε. «Ακούγεται μονότονο».

 Και έζησε η Ουντέλ καλά και εμείς καλύτερα.