Ξέρετε, ερχόμαστε ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα σοβαρό δίλημμα: να ανησυχήσουμε για το πόσο προβληματικό είναι να κυκλοφορουύμε με κοντομάνικο Νοέμβρη μήνα ή να πούμε και ένα ευχαριστώ που δεν καλούμαστε να φρικάρουμε ακόμα για το ζήτημα θέρμανση. Βέβαια, αυτό αφορά τα σπίτια μας, μιας και στην εστίαση, το ζήτημα ήδη έχει αρχίσει να απασχολεί. Στο κάτω κάτω πολλά καφέ και μπαρ έχουν τραπέζια έξω και το βράδυ δεν αστειεύεται σε θερμοκρασία. Πώς να το κάνουμε; Ένα μανιτάρι είναι απαραίτητο. 

Μιλώντας για μανιτάρι, ας το ξεχάσουμε. Η ενεργειακή κρίση έχει φουσκώσει τόσο τους λογαριασμούς ρεύματος, που οι επιχειρήσεις ψάχνουν εναλλακτικές λύσεις για να κρατήσουν τους θαμώνες τους ζεστούς. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, οι καταστηματάρχες στην εστίαση δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στους υψηλούς λογαριασμούς ρεύματος, οι οποίοι, όπως οι ίδιοι λένε, κάποιες φορές είανι τέσσερις και πέντε φορές πιο πάνω από πέρσι. 

Η λύση που βρήκαν; Κουβερτάκια βρε κουτά. Θραύση θα κάνουν. Ήδη πολλά καφέ και μπαρ στην Θεσσαλονίκη έχουν αποφασίσει πως δεν σκοπεύουν να θέσουν σε λειτουργία τις σόμπες και τις θερμάστρες σε εξωτερικούς χώρους φέτος. Ωστόσο, με μεγάλη χαρά, θα τοποθετήσουν κουβερτάκια στις καρέκλες των τραπεζιών για να μπορούν οι θαμώνες να ζεσταίνουν τα πόδια τους όσο απολαμβάνουν το ποτό τους. “Φέτος θα κυκλοφορήσει πάρα πολύ το κουβερτάκι στις καφετέριες, για να ζεσταίνονται τα πόδια”, αναφέρει χαρακτηριστικά ένας επιχειρηματίας στο ρεπορτάζ που θα βρεις παρακάτω. Ένας πελάτης ακούγεται να παραδέχεται πως “δεν με πειράζει, είναι πάρα πολύ ωραία”, με έναν άλλο να προσθέτει: “Πάρα πολύ έξυπνη ιδέα. Πολύ πρωτοποριακό”. 

 

Τι να πούμε; Βγάζει κάτι άνετο πάντως. Σαν στο σπίτι μας. Θα μας κάνει να θέλουμε να πάμε με τις παντόφλες, σαν εκείνες τις δυο θεότητες τουρίστριες στη Θεσσαλονίκη. 

Σε άλλα νέα, και μη χειρότερα.