Το Hendrick’s ξεχώριζε πάντα επειδή ήταν απολαυστικά παράξενο και περίπλοκα γευστικό. Γινόταν το όχημα ώστε μέσα από τον βοτανικό πλούτο και τη περίτεχνη απόσταξη να μας γνωρίζει κόσμους παιγνιώδης, όπου η φαντασία συνυπάρχει με τις φίνες πρώτες ύλες. Ωστόσο υπάρχει και κάτι στο οποίο είναι ειλικρινά απλό: στο ότι μας φέρνει κοντά μέσα από fine drinking εμπειρίες.

Hendrick’s Gin και Urban Alchemies:  a match made in heaven

Δεν θα γινόταν λοιπόν να έλειπε από ένα νέο θεσμό που και αυτός φέρνει κοντά την Αθήνα με τα κορυφαία bars του κόσμου, το Urban Alchemies το οποίο καταφθάνει στη φθινοπωρινή πρωτεύουσα  και μας καλεί να ανακαλύψουμε τον κόσμο των premium cocktails παρέα με το Hendrick’s Gin. Από τις 7 έως και τις 9 Νοεμβρίου, λοιπόν, κορυφαία bars της πόλης ανοίγουν τις πόρτες τους σε κορυφαίους bartenders του εξωτερικού και δημιουργούν γευστικά Hendrick’s Gin cocktails, που ξεχειλίζουν αρώματα και χαρακτήρα -έτσι ερχόμαστε πιο κοντά.

Το ταξίδι του Urban Alchemies στο αθηναϊκό κέντρο θα έχει πολλές και ενδιαφέρουσες στάσεις για τις οποίες θα μιλήσουμε παρακάτω. Όσοι όμως αγαπούν το gin, μάλλον είναι ήδη κλεισμένοι για τα βράδια 7, 8 και  9 Νοεμβρίου. Η αρχή γίνεται λοιπόν στη σταθερά του εμπορικού τριγώνου, στο διαχρονικό Bartesera, ένα από τα bars που άναψε τη σπίθα στην περιοχή. Στην στοά Πραξιτέλους θα καταφθάσει το κορυφαίο  Βερολινέζικο Bar Immertreu και ο Γιάννη Χαρβαλής, για να δώσουν μαθήματα γεύσης πάντα παρέα με το Hendrick’s Gin. Πιο χαμηλά καθώς κατηφορίζεις το αθηναίκό κέντρο, συναντάς την οδό Αλκμήνης και το ρετρομαξιμαλιστικό Upupa Epops, στο οποίο θα κάνει take over ο  Kyle Jamieson, o συνιδιοκτήτητης του επικού Nauticus Bar στο Εδιμβούργο.

To ταξίδι συνεχίζεται την επόμενη ημέρα, 8 Νοεμβρίου, με την Αθήνα να συναντά τη Βηρυτό, καθώς ο παγκόσμια βραβευμένο bartender Jad Ballout από το bar Dead End Paradise της πρωτεύουσας του Λιβάνου προσγειώνεται στην μπάρα του Barreldier. To Bartesera υποδέχεται υπερατλαντικούς επισκέπτες, και πιο συγκεκριμένα τον Andrew Whibley, bartender και ιδιοκτήτη του βραβευμένου Cloakroom Bar στο Μόντρεαλ, ο οποίος υπόσχεται να μας συναρπάσει με τις δημιουργίες του.  

Όλα τα παραπάνω οδηγούν στην κορύφωση της 9ης  Νοεμβρίου, όταν το Nightjar Bar θα φέρει λονδρέζικο αέρα στο αγαπημένο bar Noel, με old school glamour Hendrick’s Gin serves, που θα ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.

Ρίξε μια ματιά στη λίστα παρακάτω για να μην χάσεις κανένα από τα events του Hendrick`s Gin στο πλαίσιο του Urban Alchemies

Δευτέρα 07/11

Bartesera – Hendrick’s Gin cocktails by Bar Immertreu, Berlin

Upupa Epops – Hendrick’s Gin cocktails by Nauticus Bar, Edinburgh

Τρίτη 08/11

Barreldier – Hendrick’s Gin cocktails by Dead End Paradise, Beirut

Bartesera – Hendrick’s Gin cocktails by surprise guest bar

Τετάρτη 09/11

Noel – Hendrick’s Gin cocktails by Nightjar Bar, London