Έχουμε τις στιγμές μας. Υπάρχουν οι μέρες που θα πάμε στο θέατρο για ένα ψυχογράφημα της κοινωνίας μας. Υπάρχει το ραντεβού μας με την ελληνική τηλεόραση κι έχουμε και τις σειρές ή ταινίες του Netflix που μας βοηθούν να καταπολεμήσουμε το αίσθημά της “κυριακίλας”. Θέλουμε κάτι ανώδυνο για να περάσει η ώρα μας ευχάριστα πριν ξεχυθούμε στις ματαιώσεις της καθημερινότητας μας. Πιστεύαμε ότι μια σειρά με πλάνα από την Φλωρεντία και μακαρονάδες όσο πλέκεται ένα ειδύλλιο μεταξύ της Ζόι Σαλντάνα και του Εουτζένιο Μαστραντρέα θα λειτουργούσε ως eye candy και καταλήξαμε δυο μέρες και οκτώ επεισόδια μετά να κλαίμε με μαύρο δάκρυ γιατί όλοι μας έχουμε βιώσει μια απώλεια.

https://twitter.com/hashtag/FromScratch?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Αυτή η σειρά είναι ιδανική για όποιον αγάπησε, έχασε και έμαθε να ζει ξανά. Δεν λέμε ότι δεν είναι γλυκανάλατη και γεμάτη κλισέ. Είναι. Αλλά, βρίσκεται και στην πρώτη θέση του Netflix. Που σημαίνει ότι το είδαμε. Και δεν νιώθουμε ενοχές.  Σας προειδοποιούμε να έχετε ένα κουτί χαρτομάντιλα εύκαιρο. Αυτό που ξεκινά ως ένα ρομαντικό ειδύλλιο στα πρώτα επεισόδια γίνεται μια συγκλονιστική ιστορία απώλειας στο φινάλε.  Το ξαναλέμε, η σειρά είναι γραμμένη και σκηνοθετημένη για να ικανοποιήσει έναν αλγόριθμο.

https://twitter.com/hashtag/FromScratch?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Βασισμένο στα απομνημονεύματα της Τέμπι Λοκ και σε παραγωγή του Hello Sunshine -αφού η Ρις Γουίδερσπουν το διάλεξε για την λέσχη βιβλίων της (ήταν και μπεστ σέλερ των  New York Times), το “From Scratch” ακολουθεί την αρχή, τη μέση και το τέλος της σχέσης μεταξύ της Τεξανής καλλιτέχνιδας Έιμι (Ζόι Σαλντάνα ) και του Σικελού σεφ Λίνο (Εουτζένιο Μαστραντρέα). Θα δείτε πολλά απερολάκια (προφανώς, χορηγός της ταινίας).

Η σειρά ξεκινά το φθινόπωρο του 2000, όταν έφτασε στη Φλωρεντία της Ιταλίας η Είμι.Πιστεύαμε ότι θα δούμε κάτι αντίστοιχο με την Έμιλι στο Παρίσι. Ωραία ρούχα και ωραία πόλη. Λάθος κάναμε. Περίπου. Εκείνη την εποχή, πήγαινε στη Νομική Σχολή του Τζορτζτάουν, αλλά αποφάσισε να παγώσει τις σπουδές της για να παρακολουθήσει ένα σεμινάριο τέχνης έξι εβδομάδων στην πόλη. Ο μπαμπάς της δεν χάρηκε ιδιαίτερα. Τι να περιμένετε; Food porn (εγώ στη Σικελία γονάτισα), travel porn, ερωτικές σκηνές μεταξύ όμορφων ανθρώπων που ερωτεύτηκαν με την πρώτη ματιά, γάμοι, ασθένεια, θυσίες, οικογένειες σε αντιπαράθεση, θανατικά. Γενικά, έξι ώρες θα περάσουν λες και κάναμε εμείς την ρομαντική απόδραση στην Ιταλία. Προβλέψιμο μελό είναι. Και ναι, τα βλέπουμε. Βασικά, για αυτά κρατάμε ακόμη το Netflix. Και για τα ντοκιμαντέρ.