Από το 1994 μέχρι το 2022 “Τα Φιλαράκια” μας κράτησαν παρέα όλα τα μεσημεριανά μελαγχολικά, δροσερά, ζεστά και κρύα Σάββατα της μέχρι τώρα ζωής μας. Μια μανιακή με την καθαριότητα, ένας κολλημένος με τα απολιθώματα, μία χαριτωμένη διαισθητική με προηγούμενες ζωές, ένας sex maniac με λατρεία στο pastrami, μία όμορφη συναισθηματική κουτσομπόλα με πάθος για τα ρούχα, ένας υπέροχα ασταθής και σαρκαστικός τύπος μας έκαναν να αγαπήσουμε κάθε σαιζόν ακόμη κι αν το πληρώνουμε μέχρι σήμερα με το post-series depression. Αγαπήσαμε όλα όσα έλεγαν καθισμένοι στον καναπέ του Central Perk, τη δίδυμη πολυθρόνα των Joy και Chandler, τη μοβ πόρτα της Monica, τη smelly cat της αλλούτερης Phoebe αλλά κυρίως αγαπήσαμε αυτούς τους έξι τύπους που λειτούργησαν ψυχοθεραπευτικά όταν ζοριζόμασταν, μας ζέσταναν την καρδιά όταν νιώθαμε μοναξιά αλλά και εν τέλει μας έδωσαν τα καλύτερα μαθήματα ζωής. Χωρίς καν να έχουμε ποτέ συναντηθεί.

#1 Το ρίσκο είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της αγάπης
Τι θα είχε συμβεί αν η Rachel δεν αποφάσιζε να πάρει το ρίσκο να πάει στο Παρίσι και μετά να πάρει το ρίσκο να κατέβει από το αεροπλάνο για τον Ross; Αν δεν αξίζει να ρισκάρεις – για την αγάπη, τη δουλειά, τον εαυτό σου, τότε γιατί αξίζει;

#2 Να είσαι πάντα ευγενής με τους ανθρώπους
Όπως είναι και ο Ross Geller ή Dr. Monkey ή Ross the Divorcer, όπως τον αποκαλούν τα Φιλαράκια του. Αν και κάποιες φορές δείχνει αλαζονικός, αυτός ο γλυκός και αγαπημένος χαρακτήρας με την ευγενική καρδιά πάντα είναι εκεί για τους φίλους του. Η ευγένειά του φάνηκε  όταν αγόρασε στη Phoebe ένα ποδήλατο, αφού άκουσε ότι δεν το είχε ποτέ ως παιδί, αλλά και όταν έτρεξε τη Rachel στο νοσοκομείο με σπασμένο πλευρό παρόλο που είχαν χωρίσει. Ναι, ο Ross μας έμαθε να είμαστε ευγενείς με τους ανθρώπους. Εκτός αν μας φάνε το σάντουιτς!

Θες περισσότερα μαθήματα; Δες τα στο The Notebook.