Γενικά μιλώντας, οι φίλοι κάνουν τη ζωή μας καλύτερη. Μαζί τους όλα μοιάζουν όμορφα, γελάμε πιο δυνατά, χαμογελάμε πιο πλατιά και μπορούμε -με κάποιο τρόπο-  να δούμε επιτέλους τη φωτεινή πλευρά της ζωής. Είναι ωραίο να έχεις φίλους, δεν διαφωνεί κανείς με αυτό. Αλλά θα σας πούμε κάτι: είναι ακόμα πιο ωραίο (και χρήσιμο) να τους έχεις δίπλα σου όταν θες να δεις μία ταινία τρόμου.

Κακά τα ψέματα, οι φίλοι ανεβάζουν την εμπειρία της παρακολούθησης ταινιών σε μεγαλύτερα ύψη, μετατρέποντας ακόμα και τις κωμωδίες που δεν αξίζουν, σε μία εκπληκτική εμπειρία. Ναι, ναι, και τις δραματικές ταινίες φυσικά. Κάποιος πρέπει να σου δώσει αυτό το χαρτομάντιλο για να σκουπίσεις τα δάκρυά σου. Επιμένουμε όμως, είναι πιο σημαντικό να βρίσκονται δίπλα σου όταν ο κύριος πρωταγωνιστής μπαίνει σε ένα σκοτεινό δάσος ή κατεβαίνει στο υπόγειο.

Πώς να το κάνουμε, είναι άλλο να τρομάζεις μόνος σου και άλλο να τρομάζεις με τον κολλητό ή την κολλητή. Έχεις την ψευδαίσθηση ότι κάποιος είναι εκεί και θα σε βοηθήσει αν χρειαστεί -που δεν δεν θα χρειαστεί, αλλά λέμε τώρα…

Φίλες και φίλοι του Provocateur, επειδή νοιαζόμαστε για εσάς, φτιάξαμε μια λίστα με τις πέντε ταινίες που απαγορεύετε να παρακολουθήσετε μόνοι σας. To κάναμε για το καλό σας, για την ψυχική σας υγεία που λένε. Οπότε, όταν νιώσετε την ανάγκη να πατήσετε το play, στείλτε ένα μήνυμα στην παρέα, θα μας θυμηθείτε.

The Ring

Παρά το ξεκάθαρα παλιό κομμάτι της τεχνολογίας να κάνει «μπαμ», αυτή η ταινία για μια στοιχειωμένη βιντεοκασέτα, μας τρομάζει ακόμα περισσότερο από τα προηγούμενα χρόνια, όταν κυκλοφόρησε το 2002. Τότε, θα έπρεπε να βάλεις σκόπιμα την κασέτα στο βίντεο και να πατήσεις το play. Παρακολουθήστε αυτό το κλάσικ πια horror ταινιάκι με έναν έμπιστο φίλο για να κρατήσετε μακριά τον φόβο. Ναι, καλά, δεν θα το καταφέρετε ποτέ. Διαφορετικά, παρακολουθήστε το με μια ομάδα ανθρώπων που απεχθάνεστε μόνο και μόνο για να δείτε την αντίδρασή τους. Μικρή Samara, τα σέβη μας.

Τhe Woman in Black

Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ υποδύεται έναν δικηγόρο που αποκαλύπτει ένα απαίσιο μυστικό σε αυτή την ιστορική ταινία τρόμου, η οποία περιλαμβάνει μια ανατριχιαστική γοτθική έπαυλη, μια μνησικακία παλιάς σχολής και ένα εκδικητικό φάντασμα με ένα «απίθανο» χάρισμα να πείθει τα παιδιά να αυτοκτονήσουν. Δεν υπάρχει τίποτα σαν μια καλή, παλιομοδίτικη ιστορία στοιχειωμένου σπιτιού για να σας υπενθυμίσει ότι θέλετε τον κολλητό ή την μητέρα σας δίπλα σας.

It Follows

Αυτή η ταινία του 2014, είναι μια ταινία που δεν μοιάζει με καμία άλλη στο είδος της. Σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ρόμπερτ Μίτσελ, πλημμυρίζει με παραδοσιακά στοιχεία του υπερφυσικού και του ψυχολογικού που έχουν παραμορφωθεί σε ένα όχι και τόσο ξένο περιβάλλον. Το It Follows αντικαθιστά τις αιματοβαμμένες σκηνές με μια συντριπτική, συνεχή αίσθηση τρόμου και επικείμενης καταστροφής και απελευθερώνεται από τα συνήθως περιοριστική θεματική. των εφηβικών ταινιών τρόμου. Σε καμία περίπτωση, δεν είναι μία από αυτές.

Funny Games

Το μόνο πράγμα πιο φρικτό από μια ομάδα μασκοφόρων εισβολέων που μπουκάρουν στο σπίτι σας, είναι μια ομάδα εισβολέων που δεν φοράνε μάσκες. Αυτό είναι που κάνει το Funny Games τρομακτικό από την αρχή του. Ο σκηνοθέτης Μίκαελ Χάνεκε, αν μη τι άλλο, διασκεδάζει πάρα πολύ με τη σαδιστική του υπόθεση ενώ προς το τέλος θα σας κάνει να συνειδητοποιήσετε πόσο σκληρά προσπαθούσατε να φανταστείτε ένα γελοίο, αδύνατο ευτυχές τέλος. Ειλικρινά, είναι απλώς κακό. Αλλά με λίγους λάτρεις των ταινιών τρόμου που παρακολουθούν δίπλα σας, μπορείτε να αφήσετε τα συναισθήματά σας στην άκρη και να εκτιμήσετε την τέχνη του Μίκαελ Χάνεκε.

I Spit on Your Grave

Όταν πρόκειται για αυτήν την πρωτότυπη υπόθεση βασανιστηρίων, μία σκέψη μας έρχεται στο μυαλό: η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται καλύτερα κρύο. Από τις ταινίες που αξίζει να δείτε με όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους. Είτε παρακολουθείτε την αρχική έκδοση του 1978 είτε την ενημερωμένη, εξίσου φρικιαστική έκδοση του 2010, το I Spit on Your Grave είναι πολύ πιο ευχάριστο αν μπορείτε να συγκεντρώσετε μια ομάδα αντίθετων ανθρώπων ώστε να ζητωκραυγάσουν την Τζένιφερ Χιλς όταν… Δεν θα κάνουμε σπόιλς.