Tαινίες franchise όπως το “Παρασκευή και 13” και το “Scream” μπορεί να βρίσκονται στις λίστες παρακολούθησης του Halloween και στις λίστες ταινιών τρόμου όλων, αλλά τίποτα δεν προκαλεί πραγματικό σοκ και δέος όπως οι ιαπωνικές ταινίες τρόμου (J-Horror).

Μία από τις πιο δημοφιλείς ταινίες τρόμου που βγήκαν ποτέ από την Ιαπωνία είναι  η Ringu (1998), η οποία έγινε αμερικάνικο ριμέικ το 2002 και μας έδωσε έναν εμβληματικό και απόκοσμο χαρακτήρα – τη Sadako, γνωστή ως Samara στην αμερικανική έκδοση. Τώρα, η Sadako επέστρεψε για μια νέα ταινία, που ονομάζεται Sadako DX . Για να γιορτάσει την κυκλοφορία του κατά τη διάρκεια της τρομακτικής σεζόν, μια εφαρμογή για ταξί με έδρα το Τόκιο που ονομάζεται S.Ride προσφέρει ταξίδια με το κορίτσι φάντασμα που ανατριχιάζει. Εάν είστε αρκετά τολμηροί να καλέσετε ένα Sadako Taxi, όπως είναι γνωστό, η εμπειρία ξεκινά τη στιγμή που κάνετε το αίτημα παραλαβής σας. Η εφαρμογή θα εμφανίζει εικόνες της Sadako και το μήνυμα “Νομίζω ότι έρχεται”.

Μόλις φτάσει, θα τη δείτε στην ψηφιακή σήμανση του αυτοκινήτου που βλέπει προς τα έξω, στην πίσω πόρτα. Στο εσωτερικό, μπορείτε να πάρετε το ρίσκο και να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία AR στην εφαρμογή ride-hailing για να τη δείτε να βγαίνει από την οθόνη πίσω από το κάθισμα του οδηγού. Δεδομένου ότι η Sadako θα ήθελε πολύ να σας έχει ως θύμα, θέλει να βεβαιωθεί ότι θα φτάσετε καλά στον προορισμό σας πριν έρθει για εσάς. Για όσους λένε απλώς «όχι» σε ένα ταξί Sadako, μην ανησυχείτε. αυτή είναι μια εντελώς προαιρετική υπηρεσία. Περιορίζονται σε 50 ταξί στο Τόκιο και η καμπάνια θα διαρκέσει από τις 24 Οκτωβρίου έως τις 6 Νοεμβρίου.

Θα σας υποδεχτεί στο παράθυρο του πίσω καθίσματος όταν πλησιάζετε το ταξί, κάνοντάς το να φαίνεται σαν να έχει παγιδευτεί μέσα στο όχημα. Στις 30 και 31 Οκτωβρίου, η εικόνα θα αλλάξει σε μια αποκριάτικη pop-art εκδοχή της Sadako, η οποία, για να είμαι ειλικρινής, είναι περισσότερο αστεία παρά τρομακτική.