Ζούμε στην καλύτερη χώρα του κόσμου και έχουμε πολλά επιχειρήματα για να βασίσουμε την άποψή μας. Για να μην σας κουράσουμε, όμως, θα σταθούμε σε ένα από τα πιο δυνατά μας: τα τριήμερα. Βέβαια, αντί για τα τριήμερα, θα μπορούσαμε να αναφέρουμε τα πολλά σκηνικά υπέρτατου σουρεαλισμού που διαδραματίζονται εντός ελληνικών ορίων. Δεν χρειάζεται. Για το καλό όλων. Άλλωστε, σε λίγες ώρες από τώρα θα κλείσετε την πόρτα του γραφείου σας και θα ανοίξετε αυτή του αυτοκινήτου σας ώστε να περάσετε μερικές «στιγμές χαλάρωσης». Για ποιο λόγο να μπλέξουμε με τις ελληνικές παθογένειες; Όχι, όχι, θα ήταν εγκληματικό, ας μείνουμε στα καλά της χώρα μας.
Ακολουθούν τρεις μέρες που στην ουσία λειτουργούν ως παρένθεση της χειμερινής σεζόν που μόλις ξεκίνησε. Ας το γιορτάσουμε, ας χαρούμε, ας δούμε πόσα χρήματα έχουμε στο πορτοφόλι μας και ας δακρύσουμε. Η 28η Οκτωβρίου, εκτός από τον εορτασμό της συμμετοχής της Ελλάδας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (βρες το λάθος), είναι γνωστή για τις μίνι αποδράσεις του ελληνικού λαού. Κάθε χρόνο, όμως, επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη, λάθη που μας κλέβουν λίγη από τη μαγεία που προσφέρει το «δεν δουλεύω» όταν βγαίνει από το στόμα μας. Μην ανησυχείτε, όμως, φέτος είμαστε προετοιμασμένοι. Έχουμε ετοιμάσει για εσάς την τέλεια λίστα, λίγο διαφορετική από τις συνηθισμένες που κυκλοφορούν τα τελευταία 24ωρα στο ελληνικό ίντερνετ.
Για να κυλήσει το τριήμερο όλων ομαλά και ξέγνοιαστα, μην:
Aγοράσετε κόκκινα δάνεια
Και αυτό γιατί υπάρχει σοβαρή περίπτωση να σας διαγράψουν από το κόμμα σας. Οπότε, θα ήταν πολύ καλό να μην πάρετε τραπεζικό δάνειο ύψους 4,3 εκατομμυρίων για να αγοράσετε στη συνέχεια -από την ίδια τράπεζα- δάνεια ύψους 63 εκατομμυρίων. Το σημαντικότερο, και εδώ δώστε προσοχή, μην δημιουργήσετε off-shore διότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται αν είστε βουλευτής. Η δικαιολογία «δεν γνώριζα» και «δεν μου είχε πει κανείς τίποτα» δεν θα σας βοηθήσει.
Μας βομβαρδίσετε με stories στο Instagram
Το έχουμε καταλάβει ότι με την πρώτη ευκαιρία και αν φυσικά το επιτρέπουν οι οικονομίες σας, ανοίγετε τα φτερά σας και πετάτε σαν χελιδόνια μακριά από την Αθήνα. Και μπράβο σας. Η πόλη αυτή, ειδικά τις κενές μέρες, μοιάζει ανυπόφορη. Για το λόγο αυτό και για να μας δείξετε ότι δεν κατοικεί μέσα σας το μικρόβιο της πλέμπας, μας βομβαρδίζετε με stories στο Instagram. Καφεδάκι δίπλα στη θάλασσα, βιβλίο που μένει αδιάβαστο και επιλογή πιάτου που δεν πέτυχε, αλλά έχει φωτογένεια. Tο ξέρουμε παιδιά, τα ίδια βλέπουμε κάθε χρόνο.
Βρίσετε τον πατέρα σας
Γενικότερα, δεν χρειάζεται να βρίζετε κανέναν. Είδατε τι έγινε με τον Στέφανο Τσιτσιπά και τον πατέρα του, Απόστολο. Πρέπει να φτάσουμε σε σημείο ακραίου ξεκατινιάσματος στα social media για να καταλάβετε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι σωστό; Ηρεμήστε, σκεφτείτε ότι τα τριήμερα είναι μια απόδραση από την καθημερινότητα των εντάσεων και της συνειδητοποίησης ότι είστε φτωχοί και θα δουλεύετε μέχρι να πάθετε τενοντίτιδα και στο αφτί. Απολαύστε τις απλές στιγμές, δείτε λίγο Στέφανο να γελάσετε, διαβάστε λίγο τον άλλο Στέφανο να βρείτε το σωστό μονοπάτι που οδηγεί σε αυτό που αποκαλούμε «καλή ζωή.
Ασχοληθείτε με την μαθητική παρέλαση
Τι εννοούμε με αυτό: Κάθε χρόνο τα ίδια. Μπαίνουν οι αργόσχολοι (μας συγχωρείτε για τον χαρακτηρισμό) στο Twitter και δημιουργούν ένα πεδίο ιντερνετικών διαπληκτισμών με αφορμή τη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Μην τσιμπάτε, ούτε εσείς που είστε υπέρ ούτε εσείς που είστε κατά. Σου αρέσει να βλέπεις τους μαθητές να χτυπούν το αριστερό τους πόδι; Μαζί σου. Δεν σου αρέσει να βλέπεις τους μαθητές να χτυπούν το αριστερό τους πόδι; Δύο φορές μαζί σου. Αλήθεια, δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε;
Τσακωθείτε με την παρέα σας στην ταβέρνα
Τριήμερο και φαγητό πάνε μαζί. Τι καλύτερο από μία μάζωξη με φίλους ή ακόμα και με συγγενείς δίπλα από τη θάλασσα όσο έρχονται οι μεζέδες στο τραπέζι; Τι καλύτερο από το να μας χτυπάει το ούζο ή το τσίπουρο στο κεφάλι σαν το σφυρί την πρόκα στον τοίχο; Τι καλύτερο από το να τσακωνόμαστε για παρελθοντικές συμπεριφορές, λάθος διατυπώσεις και περιουσιακά; Tίποτα! Kαταλαβαίνετε πού το πάμε, έτσι; Ωραία. Α, και κάτι άλλο. Βαρεθήκαμε να ακούμε ιστορίες για το άγημα τότε στον στρατό.