Η κλασική τέχνη έρχεται στο σήμερα ξανά και ξανά. Όσοι δεν είχαν ιδέα από κλασικούς πίνακες, για παράδειγμα, τους αγάπησαν όταν άρχισαν μετατρέπονται σε memes. Και επειδή σίγουρα είσαι από αυτούς που σίγουρα έχουν κοινοποιήσει τουλάχιστον ένα ancient meme, αυτό που θα δεις παρακάτω, σίγουρα θα το εκτιμήσεις.

Ο Kyès είναι ειδικός σε όλο αυτό. Χρησιμοποιεί το στυλ των γαλλικών πινάκων ζωγραφικής του 17ου και 18ου αιώνα, αποφασισμένος να «παίξει» με τα πρόσωπα σημερινών σελέμπριτι. Με λίγα λόγια, αποφάσισε να παρουσιάσει πώς θα τους ζωγράφιζε κάποιος καλλιτέχνης εκείνης της εποχής, αν ζούσαν τότε. Ανάμεσά τους θα δεις τη Rihanna, τη Scarlett Johansson, τον Christopher Walken και τον Pharrell. Όλους σαν να μην είναι αναγνωρίσιμοι καλλιτέχνες του σήμερα, αλλά κακομαθημένοι ευγενείς μιας άλλης εποχής.

Τα πρώτα έργα του Kyès είχαν ως υποκείμενά τους Γάλλους ράπερς, αλλά αργότερα, άρχισε να περιλαμβάνει σιγά σιγά και σελέμπριτις. Τα έργα του στην πραγματικότητα τα φτιάχνει ντιτζιταλικά, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα προγράμματα. Παρόλα αυτά, μοιάζουν σαν να έχουν γίνει στο χέρι. Ή ακόμα καλύτερα, σαν να τα έχει ζωγραφίσει ένας καλλιτέχνης στο παρελθόν. Το πολύ βαθύ παρελθόν.

Δες τα παρακάτω:

Daft Punk

Johnny Depp

Anya Taylor-Joy

Billie Eilish

Jodie Comer

Pharrell Williams

Christopher Walken

Lizzo

Millie – Bobby Brown

Kanye West

Weeknd

Úrsula Corberó

Scarlett Johansson

Cardi B

Rihanna