Η Έφη Αχτσιόγλου ήταν καλεσμένη στην εκπομπή της Δώρας Αναγνωστοπούλου, Mega Stories η οποία ασχολήθηκε με τα γυναικεία πρότυπα ομορφιάς, πρότυπα που, ειδικά στον σύγχρονο κόσμο των social media και της ψεύτικης σοβαροφάνειας, περιπλέκονται δίνοντας έτσι περισσότερο χώρο στα απαρχαιωμένα στερεότυπα που βαραίνουν τη ζωή μας.

Μία από τις ερωτήσεις που δέχθηκε η βουλευτής και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν αν η εμφάνιση και μόνο έχει να κάνει με την ομορφιά και τη σοβαρότητα. Και κάπου εκεί, η Έφη Αχτσιόγλου αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τη φαντασία της ώστε να καταλάβουν όλοι πως, αυτά που λέει ένας άνθρωπος, δεν αποκτούν βάθος, βάρος ή σημασία ανάλογα  με το ένδυμα που επέλεξε για να σκεπάσει τους ώμους του.

Ο τρόπος που επέλεξε να απαντήσει η Έφη Αχτσιόγλου, λοιπόν, ήταν έξυπνος και πάνω από όλα, κατανοητός. Ξεκίνησε την απάντησή της με μια πολιτική δήλωση και πιο συγκεκριμένα είπε: «Τα καθηλωμένα εισοδήματα και οι εκρηκτικές τιμές στα προϊόντα είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ασκεί η σημερινή κυβέρνηση». Πόσα μπορούν να αλλάξουν αν δοθεί η ίδια απάντηση λίγα δευτερόλεπτα μετά; Πολλά.

Η Έφη Αχτσιόγλου, λίγο αργότερα, ζήτησε από την Δώρα Αναγνωστοπούλου να της δανείσει το σακάκι της. Το έκανε. Τότε, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το φόρεσε και επανέλαβε την ίδια ακριβώς δήλωση, κλείνοντας την απάντησή της με το εξής σχόλιο: «Αυτό τώρα που το είπα με σακάκι ήταν πιο σοβαρό από ότι ήταν πριν; Το περιεχόμενο αυτό που είπα ήταν πιο σοβαρό; Είμαι πιο σοβαρή από αυτό που ήμουν πριν; Δεν είναι παραλογισμός αυτό;».