Μπορούμε να κάνουμε πλάκα όταν μιλάμε για τον θάνατο κάποιου ανθρώπου; Φυσικά και όχι οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτό που διαβάσατε στον τίτλο, δεν είναι αστείο. Κάναμε απλά μια παρομοίωση, γράψαμε το πρώτο πράγμα που μας ήρθε στο μυαλό μόλις διαβάσαμε ότι ο πιο βρόμικος άνθρωπος στον κόσμο, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών. Εκτός και αν νομίζετε ότι στο Survivor, εκεί που κυλιούνται στις λάσπες για μια καρύδα, μοσχοβολάνε. Αν ναι, να το συζητήσουμε.

Πάμε τώρα στην είδηση. Ένας Ιρανός, ο οποίος έφερε τον τίτλο του «πιο βρόμικου ανθρώπου στον κόσμο», πέθανε στα 94, μία καλή ηλικία αν σκεφτούμε ότι είχε να κάνει μπάνιο για περίπου 50 χρόνια. Ο Αμού Χατζί πέθανε την Κυριακή στο χωριό Ντετζγκάχ, της επαρχίας Φαρς, στο νότιο Ιράν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Irna.

Σύμφωνα με έναν ντόπιο αξιωματούχο τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο, ο Χατζί, ο οποίος ήταν ανύπαντρος, απέφευγε να πλυθεί από φόβο «μην αρρωστήσει». Μας ακούγεται πολύ λογικό και όλοι το έχουμε σκεφτεί για τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας, κάπου στο Δημοτικό.

Η κρούστα προστασίας του Ιρανού είχε γίνει μάλιστα και ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με τίτλο «Η Παράξενη Ζωή του Αμού Χατζί», το οποίο γυρίστηκε το 2013 ενώ για πρώτη φορά, πριν από μερικούς μήνες, χωρικοί τον πήγαν στις τουαλέτες για να πλυθεί», μετέδωσε το Irna. Μάλλον εκεί έγινε και το κακό.

Να προσθέσουμε επίσης στην πολύ σημαντική  αυτή είδηση, ότι ο Χατζί μισούσε το νερό, αλλά αγαπούσε τον καπνό στα πνευμόνια που αφού ήταν μανιακός καπνιστής. Μοιάζει άχρηστη πληροφορία, αλλά ο τρόπος που επέλεξε να ζήσει σε συνδυασμό με την ηλικία του, προκαλεί ερωτήματα.