Θα θέλαμε πολύ να δούμε τον Έλον Μασκ σε κάποια παρουσίαση ενός πυραύλου ή cybertruck με ανθετικά(;) τζάμια να μοιράζεται τις σκέψεις του για την διαλεκτική. Πιο πολύ, όμως, θα θέλαμε να τον ακούσουμε να αναλύει τον διαλεκτικό υλισμό, να μιλάει και να δακρύζει από συγκίνηση όσο αναφέρεται στον Καρλ Μαρξ και τον Φρίντιχ Ένγκελς τη στιγμή που εξυμνεί  την ΕΣΣΔ

Βέβαια, όλα αυτά ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας μας, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνουμε μάρτυρες ενός τέτοιου περιστατικού. Μιλάμε άλλωστε για ένα άτομο που είναι υπέρ των πραξικοπημάτων. Δεν το λέμε εμείς, το είχε γράψει ο ίδιος στο Twitter με αφορμή τη Βολιβία. Γενικά, γράφει πολλά ο μίστερ “δεν έχω τι να κάνω και παλεύω να αγοράσω το μπλε πουλί εδώ και κάτι μήνες¨. 

Για παράδειγμα, ο ιδρυτής της Tesla ορισμένες φορές, όταν βαριέται υπερβολικά την ανθρωπότητα, κάνει αινιγματικές αναρτήσεις, θέλοντας να “κάψει” τους followers του. Τα κατάφερε. Ξανά. Σήμερα τα ξημερώματα, ο CEO της SpaceX ανέβασε ένα tweet με μία μόνο λέξη, και αυτή ελληνική. “Παντού Ελλάδα, ρε”, μόλις είπε ο κύριος Χρήστος από το καφενείο που άρχισε να πίνει ούζο πορτοκάλι από τις 8 το πρωί.

https://twitter.com/elonmusk/status/1584717774261489665?ref_src=twsrc%5Etfw

«Διαλεκτική» έγραψε o 52χρονος και έκανε τους followers του να ψάχνονται για το τι μπορεί να σημαίνει αυτή η λέξη και σε τι μπορεί να αναφέρεται. Ευτυχώς, υπάρχει και το Google translate και η Wikipedia γιατί, εντάξει, για ποιο λόγο να γνωρίζει κάποιος τι σημαίνει η λέξη “διαλεκτική”; 

Τέλος πάντων, μετά από πολύ σκληρό google searching, οι φίλοι μας οι Αμερικανοί έμαθαν ότι η διαλεκτική, είναι η «τέχνη να φτάνει κανείς στην αλήθεια μέσω της σύγκρουσης αντίθετων απόψεων». Τώρα τι ακριβώς ήθελε να πει ο Μασκ με αυτό, δεν θα το μάθουμε ποτέ.