Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) ανακοίνωσε ότι δημιούργησε μια 16μελή επιτροπή για τη μελέτη των ‘Αγνωστης Ταυτότητας Εναέριων Φαινομένων (UAP), όπως είναι η νέα ονομασία των ‘Αγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων (UFO) – με άλλα λόγια των πιθανών εξωγήινων που μπορεί να επισκέπτονται τον πλανήτη μας. 

Μια ομάδα 16 ερευνητών θα περάσει τους επόμενους εννέα μήνες μελετώντας μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα (UAP), γνωστά και ως UFO, ως μέρος μιας ομάδας για τη NASA. Η επιλεγμένη ερευνητική ομάδα περιλαμβάνει καθηγητές, επιστήμονες, έναν ωκεανογράφο και άλλους που μελετούν το διάστημα. Ο πρώην αστροναύτης της NASA Σκοτ ​​Κέλι και η Νάντια Ντρέικ, επιστημονική συντάκτης και συγγραφέας στο National Geographic , είναι επίσης μεταξύ των μελών της ομάδας. Η έρευνα της NASA ακολουθεί την ανακοίνωση του Πενταγώνου τον Ιούλιο ότι θα δημιουργήσει ένα γραφείο για την παρακολούθηση των αναφορών των UAP. Και νωρίτερα φέτος, το Κογκρέσο πραγματοποίησε δημόσια ακρόαση για τα UFO για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια. 

https://t.co/RsVP4kggwd

“Η εξερεύνηση του αγνώστου στο διάστημα και στην ατμόσφαιρα βρίσκεται στην καρδιά αυτού που είμαστε στη NASA. Η κατανόηση των δεδομένων που έχουμε σχετικά με τα άγνωστης ταυτότητας εναέρια φαινόμενα είναι κρίσιμη για να μας βοηθήσει να εξάγουμε επιστημονικά συμπεράσματα αναφορικά με το τι συμβαίνει στους ουρανούς μας. Τα δεδομένα είναι η γλώσσα των επιστημόνων και καθιστά το ανεξήγητο εξηγήσιμο”, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της Επιστημονικής Διεύθυνσης της διαστημικής υπηρεσίας Τόμας Ζερμπούχεν. 

Τα αγνώστων στοιχείων ιπτάμενα αντικείμενα (UFO) ήταν πάντα ένα μυστήριο για την ανθρωπότητα. Οι αναφορές των θεατών αυτών των αντικειμένων κυρίως σε σχήμα πιατιού συνεχίζουν να προέρχονται από πολλά μέρη του κόσμου, αλλά πραγματικά δεν έχουμε καταφέρει να απαντήσουμε στις περισσότερες ερωτήσεις που σχετίζονται με αυτά ή να τα εντοπίσουμε στην πηγή τους ακόμα.