Δεν έχουμε όλοι ό,τι χρειάζεται για να γίνουμε influencers, οπότε καλύτερα να το χωνέψεις τώρα που είναι νωρίς. Όσα όμορφα τοπία και χαριτωμένες στιγμές και αν ποστάρεις με το κατοικίδιό σου, δεν θα πληρωθείς ποτέ 2,000 ευρώ για να προμοτάρεις ένα προϊόν. Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια και οφείλεις να την αποδεχτείς για το δικό σου καλό.

Και υπάρχει λόγος που δεν θα γίνεις ποτέ influencer: η «δουλειά» απαιτεί να ξοδεύετε αμέτρητες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να εργάζεστε σκληρά για να επιμεληθείτε την εικόνα σας και προφανώς, μερικές φορές, να είστε «άνιωθοι» όταν τραβάτε φωτογραφίες και βίντεο δημόσια.

Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρακολουθούμε αυτά τα άτομα από το περιθώριο, χωρίς να γινόμαστε όμοιοί τους όσα περνούν τα χρόνια. Είμαστε σχεδόν ανώνυμοι σε έναν εικονικό κόσμο που διψάει για πληροφορίες και προσωπικές ιστορίες. Και αυτό έχει τη σημασία του καθώς, όπως μας δίδαξε ο λογαριασμός Influencers in the Wild στο Instagram, το να έχεις πολλούς ακόλουθους δυστυχώς σημαίνει ότι μπορεί να σε παρακολουθούν ανά πάσα στιγμή. Τουλάχιστον creepy.

Η σελίδα αυτή πιάνει στα πράσα τους influencers που κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να τραβήξουν φωτογραφίες και βίντεο από την καθημερινότητά τους. Το μότο της σελίδας; «Ποιο είναι το πιο τρελό πράγμα που έχετε δει ποτέ έναν influencer να κάνει για την τέλεια λήψη;».

Τα τελευταία χρόνια, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αλλάξει -κυριολεκτικά- τον κόσμο. Για παράδειγμα, από το 2021, οι ιστότοποι μέσων κοινωνικής δικτύωσης είχαν 4,26 δισεκατομμύρια χρήστες και το να είσαι influencer έχει γίνει μια βιώσιμη δουλειά για πολλούς (κάτι που οι προηγούμενες γενιές δεν θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν).

Όλα αυτά, όμως, έχουν και ένα τίμημα. Τι εννοούμε με αυτό; Ακολουθούν δέκα φωτογραφίες, δέκα κλικς που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε ότι το ανθρώπινο είδος ντροπιάζεται καθημερινά.

Το κινούμενο χριστουγεννιάτικο δέντρο

Ένας εξορκιστή και γρήγορα, παιδιά

Δεν θέλουμε να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη εδώ

Σερφ στο αεροδρόμιο. Τι πιο σύνηθες;

Δεν κρίνουμε

Ο ορισμός του sad

Δεν θέλουμε να πούμε κάτι πάνω σε αυτό, έχουμε το δικαίωμα

Τι βαλίτσα τι άνθρωπος, όλοι το ξέρουν αυτό

Άχου, μωρέ. Κάποιος να τη βοηθήσει

Είμαστε σίγουροι ότι η φωτογραφία αυτή ξεπέρασε τις 5 χιλιάδες καρδούλες