Υπάρχουν πολλά περισσότερα στον κόσμο από αυτά που μπορούμε να δούμε με γυμνό μάτι. Μερικές φορές, τις περισσότερες ίσως, χρειαζόμαστε λίγη βοήθεια για να εντοπίσουμε τις λεπτομέρειες. Αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχει ο Διαγωνισμός Φωτογραφίας Small World Photomicrography της Nikon η οποία, μάλιστα, ανακοίνωσε τους νικητές την περασμένη εβδομάδα.

Εκπληκτικές δουλειές, αλλά κάπως τρομακτικές.

Η εξαιρετικά μεγεθυμένη φωτογραφία από τον φωτογράφο άγριας ζωής, Eugenijus Kavaliauskas, ο οποίος έχει ένα υπέροχο portfolio που θα μπορούσαμε να χαθούμε για ώρες, έχασε στο “τσακ”. Η φωτογραφία του, ωστόσο, θα μας στοιχειώνει για καιρό. 

Η εικόνα έχει ήδη τραβήξει την προσοχή των social media, μάλλον γιατί βρισκόμαστε (όχι εμείς, οι Αμερικανοί) σε ρυθμούς Halloween. Δεν εξηγείται διαφορετικά, αυτό που βλέπουμε θα μπορούσε κάλλιστα να ζει σε μία τρύπα, κάπου στη Μέση Γη. 

Σε αυτό το σημείο να ξεκαθαρίσουμε πως όχι, η συγκεκριμένη φωτογραφία δεν είναι από κάποια ταινία τρόμου, ούτε πρόκειται για  καλλιτεχνική απόδοση ενός εξωγήινου, ούτε έχουμε μπροστά μας ένα ορκ. Η παρακάτω viral φωτογραφία είναι μια πραγματική, κοντινή λήψη ενός μυρμηγκιού. Δυσκολεύεστε να το πιστέψετε, ε;

Και εμείς.

 

https://t.co/HOWLTlnfJ1