Σε ένα από τα ντροπιαστικά viral του καλοκαιριού, ένας κάφρος παριστάνοντας τον νταή και τον έξυπνο, κλώτησε ένα γατάκι θάλασσα στον Άγιο Γεώργιο Ευβοίας, αφού πρώτα το είχε δελάσει με φαγητό. Αυτός ακριβώς ο κάφρος, ετών 30, αθωώυηκε σήμερα από το δικαστήριο, αφού πρώτα παραδέχτηκε την αποτρόπαια πράξη του και υποσχέθηκε πως… δεν θα το ξανακάνει. 

Πώς αναφώνησαν “αθώος” δικαστές στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας; Σύμφωνα με το σκεπτικό τους, ο 30χρονος παραδέχτηκε πως έσπρωξε με το πόδι του τη γάτα, έδειξε μεταμέλεια, ενώ υποστήριξε πως η παρέα είχε καταναλώσει αλκοόλ. Δήλωσε πως μετάνιωσε και πως δεν πρόκειται να το επαναλάβει. 

https://www.youtube.com/watch?v=41dLJiUCqO0

Σύμφωνα με πληροφορίες του nantiareport.gr, η νομική εκπρόσωπος της “Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ένωσης Β.Εύβοιας Happy Paws”, ανέφερε πως η απόφαση ελήφθη κατά πλειψηφία. Τι μάθαμε με λίγα λόγια; Πως η περιπαιχτική κακοποίηση ενός ζώου, όταν ομολογείται και συνοδεύεται και από λίγο τσίπουρο, δικαιώνεται. 

Η Διευθύντρα της Ζωοφιλικής Οργάνωσης, που είχε δημοσιεύσει το εκνευριστικό εκείνο βίντεο, δικαίως οργισμένη, σχολίασε στα social media: 

“Αθώοι οι κάφροι και με απόφαση της Δικαιοσύνης. Ντροπή. Κλώτσησε άφοβα. Ο τύπος που κλώτσησε τη γάτα στην Αιδηψό αθωώθηκε γιατί είπε ότι το έκανε μία φορά, ζήτησε συγγνώμη και υποσχέθηκε ότι δεν θα το ξανακάνει… Τι κι αν το είδαμε με τα μάτια μας, η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι τυφλή”.