Έχουν νόημα οι μαθητικές παρελάσεις; To Twitter απαντά με επιχειρήματα

Με αφορμή, φυσικά, την 28η Οκτωβρίου.

Έχουν νόημα οι μαθητικές παρελάσεις; To Twitter απαντά με επιχειρήματα

Με αφορμή, φυσικά, την 28η Οκτωβρίου.


Υπέροχος ο κόσμος του Twitter, μία σπίθα αρκεί για να πάρει φωτιά το ιντερνετικό τοπίο, εκεί που στιβάζονται διάφοροι προβληματισμοί, ειδήσεις, απόψεις, “απόψεις” και ιδεολογίες. Μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε και τα hashtag που δημιουργούνται για τις σειρές και τις εκπομπές που απασχολούν το ελληνικό κοινό το οποίο, αποδεδειγμένα πια, έχει αποκτήσει εδώ και μερικά χρόνια την ιδιότητα του τηλεκριτικού.

Ας μείνουμε όμως στο πρώτο κομμάτι, αυτό με τους προβληματισμούς, τις απόψεις και τις ιδεολογίες και ας παραμερίσουμε για λίγο την τηλεόραση. Το Twitter έχει -κυρίως- πολιτικό προσανατολισμό και δεν είναι λίγες οι φορές που οι χρήστες του παίρνουν ξεκάθαρα θέση για τα ζητήματα που βρίσκονται στον αφρό της επικαιρότητας.

Σε λίγες μέρες από τώρα, το ημερολόγιο θα δείχνει 28 Οκτωβρίου και όπως όλοι γνωρίζετε, εκτός και αν είστε στην Ερμού με ένα μικρόφωνο μπροστά από το στόμα σας, έχουμε την επέτειο του ΟΧΙ, την άρνηση δηλαδή της Ελλάδας να παραδοθεί με κατεβασμένα τα χέρια στην Ιταλία. Η άρνηση αυτή, είχε ως αποτέλεσμα την ανάμειξη της χώρας μας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Με λίγα λόγια, ο συγκεκριμένος εορτασμός δεν έχει καμία σχέση με το 1821. Το τονίζουμε αυτό γιατί κάτι περίεργοι θα σας κάνουν την ερώτηση σε λίγες μέρες από τώρα. Ίσως, μαζί με το τι γιορτάζουμε, να σας ρωτήσουν αν οι μαθητικές παρελάσεις είναι χρήσιμες. Εκεί, τι θα απαντήσετε; Ότι εσείς δεν είχατε κανένα πρόβλημα αφού χάνατε ώρες μαθήματος για να χτυπάτε το αριστερό σας πόδι με δύναμη το έδαφος;

Για να σας βγάλουμε από τη δύσκολη θέση, αλλά και να πάρετε μερικές ιδέες για να μην σας πιάσουν αδιάβαστους, το Twitter απάντησε στην ερώτηση “Μπορείς κάποιος να τεκμηριώσει την χρησιμότητα της μαθητικής παρέλασης (με λογικά επιχειρήματα);”.

Κοπιάστε και απολαύστε το ελληνικό ίντερνετ στα καλύτερά του: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα