Η πρώτη εικόνα που έρχεται στο μυαλό σας -όσοι δεν έχετε επισκεφτεί τους ειδικούς- είναι με σύγχρονο γραφείο με όμορφο design, φυτά εσωτερικού χώρου, μεγάλη βιβλιοθήκη και έναν καναπέ που λειτουργεί ως εξομολογητήριο. Αντί για ένα ξύλινο κουβούκλιο, όμως, σας περιβάλλει η αύρα του συνομιλητή σας ο οποίος, ακριβώς πίσω του, έχει τουλάχιστον δύο πτυχία που επιβεβαιώνουν τη χρησιμότητά του απέναντί σας.

Ο/η ψυχολόγος μέσα από τις συνεδριάσεις σας προσπαθεί να σας βοηθήσει, να δώσει μερικές απαντήσεις στα ερωτήματα που δεν σας αφήνουν να κοιμηθείτε με αποτέλεσμα το μαύρο χρώμα να βρίσκεται συνεχώς κάτω από τα κουρασμένα σας μάτια. Η δική σας, μπερδεμένη και πολλές φορές λάθος σκέψη, περνάει από το απαραίτητο φίλτρο της λογικής καθώς μοιράζεστε τους προβληματισμούς σας με ένα άτομο που, αυτή τη στιγμή, ισιώνει με τον δείκτη τα γυαλιά μυωπίας του και σημειώνει τους λόγους που σας οδήγησαν σε εκείνον.

Γι’ αυτό πληρώνετε τους ειδικούς άλλωστε, για να βάλετε σε μία σειρά τις σκέψεις σας και να περιορίσετε αυτές που σας κρατούν πίσω εμποδίζοντας την εξέλιξή σας. Οι αρνητικές ιδέες που στροβιλίζουν στην αμυγδαλή του εγκεφάλου σας και δεν βρίσκουν διαφυγή, δέχονται επιτέλους οδηγίες για το πώς θα σας αποχωριστούν ώστε να τραβήξει ο καθένας το δρόμο του. 

Teaser:

Και μόλις γίνει αυτό, μόλις νιώσετε καλύτερα με τον εαυτό σας και πιο έτοιμοι να βγείτε στον κόσμο και να παλέψετε για μια θέση στον πλανήτη ευτυχία, πέφτετε πάνω στην ομάδα “Φίλοι της Ψυχολογίας” και αναρωτιέστε για ποιο λόγο πληρώνατε τόσο καιρό τους ψυχολόγους ενώ υπάρχουν online συνεδριάσεις και μάλιστα τζάμπα. 

Σε αυτή τη δημόσια ομάδα που αριθμεί 49,7 χιλ. μέλη γράφετε τον προβληματισμό σας (ανώνυμα ή μη) και από κάτω λαμβάνετε ένα σκασμό απαντήσεις οι οποίες, φυσικά, είναι σωστά δομημένες και με επιχειρήματα ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο πεδίο συζήτησης που νομοτελειακά θα οδηγήσει στην καλυτέρευση της κατάστασής σας. Ίσως και όχι.

Οι “Φίλοι της Ψυχολογίας” είναι και επίσημα μία από τις πιο “καμένες” ομάδες του Facebook καθώς, α) δεν έχει καμία σχέση με την ψυχολογία β) δεν έχει καμία σχέση με την ψυχολογία και γ) τι στο καλό σκέφτεστε όταν ποστάρετε εκεί τα εσώψυχά σας. Το αστείο της υπόθεσης, βέβαια, είναι ότι στην περιγραφή διαβάζουμε πως στην εν λόγω ομάδα γίνονται “συζητήσεις αποκλειστικά περί Ψυχολογίας. Ελάτε να κουβεντιάσουμε και να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη! Όσοι πιστοί, προσέλθετε…”.

Ως πιστοί και εμείς, προσήλθαμε, γονατιστοί μάλιστα. Από το γέλιο. Κάποιος έπρεπε να γράψει για τις αστειότητες που διαβάζουμε καθημερινά και, γιατί όχι, να παρακινήσει τους ανθρώπους να αναζητήσουν βοήθεια από τους ειδικούς, όχι από άτομα που, λόγω του ελεύθερου χρόνου τους, δίνουν “συμβουλές” αμφιβόλου αξίας. Ακολουθούν 8 αποδείξεις ότι η ομάδα “Φίλοι της Ψυχολογίας” είναι ό,τι καλύτερο και ό,τι πιο επικίνδυνο κυκλοφορεί στο ελληνικό ίντερνετ.

Η ψυχρή μητέρα του μπόιφρεντ σε κηδεία

Το ανοιχτό μέσεντζερ

Η “μαμούχαλο τον θέλει”

Επιτέλους, να μια ανάρτηση που σχετίζεται με την ψυχολογία

Το δράμα του “μέτριου κοντού”

Ολόκληρη εισαγωγή για να μας πει ότι θέλει να κάνει ταξίδια

Το απαραίτητο τρολ vol1

Το απαραίτητο τρολ vol2 ή αλλιώς, η καλύτερη ιστορία που διαβάσαμε