Προφυλακίστηκε με ομόφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα η μητέρα της 12χρονης, που είχε βιαστεί από τον Ηλία Μίχο και εκδιδόταν από τον ίδιο σε διάφορους ενήλικες από τους οποίους ήδη τέσσερις έχουν συλληφθεί και αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες. Σύμφωνα με πληροφορίες σε μια ιδιαίτερη φορτισμένη απολογία αρνήθηκε καθε κατηγορία που της αποδίδεται. Eξω από το κτήριο 10, βρίσκονται η θεία της 12χρονης και τα δυο ενήλικα παιδιά της. Η μητέρα από την πλευρά της αρνείται ότι γνώριζε το οτιδήποτε για τον εφιάλτη που βίωνε το παιδί. Σύμφωνα με τους δικηγόρους της μητέρας, η μικρή  είπε ότι είχε πάρει την κάρτα της και το IBAN  και το είχε δώσει στον Ηλία Μίχο κάτι που η ίδια αγνοούσε. Ως μάρτυρες υπέρ της θα καταθέσουν μέλη της οικογένειάς της ενω θα προταθούν και άλλοι μάρτυρες.

Σύμφωνα με τη δικογραφία υπάρχουν στοιχεία που την βαρύνουν, στοιχεία που σχετίζονται με μικρά χρηματικά ποσά που φαίνεται να έχει δεχθεί σε λογαριασμό της και τα οποία, σύμφωνα με τον εκ των συνηγόρων της Απόστολο Λύτρα, δεν εμβάστηκαν από τον συγκατηγορούμενό της για μαστροπεία, αλλά από άλλα πρόσωπα. Προσωρινά κρατούμενη για συνέργεια σε μαστροπεία σε βάρος της ανήλικης κόρης της, κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα η 37χρονη μητέρα του κοριτσιού από τα Σεπόλια.

Τα εμβάσματα αφορούν πόσα των 25, 25, 20 και 40 ευρώ και η κατηγορούμενη φαίνεται να ισχυρίστηκε ότι τον συγκεκριμένο λογαριασμό σταμάτησε να τον χρησιμοποιεί από τον περασμένο Απρίλιο και άνοιξε άλλον, μετά από υπόδειξη του λογιστή της οικογένειας , ώστε να εμβάζονται προνοιακά επιδόματα. Ερωτήσεις δέχθηκε, επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες και για τα μηνύματα που φαίνεται να είχε ανταλλάξει με τον Ηλία Μίχο και την πρώην σύζυγό του.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος Απόστολος Λύτρας έκανε λόγο για «βιαστικό ένταλμα» από την κυρία ανακρίτρια, «το οποίο συνεχίστηκε με τη διάταξη για προσωρινή κράτηση». Όπως είπε «θα προσφύγουμε κατά της διάταξης της ανακρίτριας και μετά θα περιμένουμε να ολοκληρωθεί η δικογραφία για να αποδειχθεί η αθωότητα της εντολέως μας».Τα εμβάσματα σε λογαριασμό της από τρίτα πρόσωπα όσο και τα μηνύματα του απροστάτευτου παιδιού που βίωνε τη φρίκη, που έγραφε «τα λεφτά στη μάνα μου», ήταν στοιχεία που θεωρήθηκαν από τις δικαστικές αρχές πολύ ισχυρά για να μην μείνει η μητέρα του παιδιού εκτός φυλακής.