Δεν είναι η καλύτερη σειρά του Netflix. Είναι όμως ο ορισμός του binge watching. Το καστ, οι ερμηνείες, το στοιχειωμένο σπίτι, η πραγματική ιστορία πίσω από το συγκεκριμένο σπίτι και ο Ράιαν Μέρφι είναι αρκετά ικανοποιητικοί λόγοι για να το δεις. Αλλά, σε προειδοποιούμε, χωρίς να το καταλάβεις θα αρχίσεις να βλέπεις με διαφορετικό μάτι τους γείτονες.

https://t.co/63zGaSbNZA

Η μετακόμιση είναι μια τραυματική εμπειρία. Δεν ξέραμε ότι μπορεί να γίνει τόσο εφιαλτική. Ευτυχώς, δεν έχουμε υπόγειο. Η σειρά περιστρέφεται γύρω από τον Dean και τη Nora Brannock, ένα ζευγάρι Αμερικανών που αγοράζουν το σπίτι των ονείρων τους, το πλέον διάσημο 657 Boulevard, στο Westfield του New Jersey. Κάτι δεν πάει καλά. Και η οικογένεια κι εμείς θα χάσουμε την ηρεμίας μας εξαιτίας των απειλητικών επιστολών από μια οντότητα που ονομάζεται “The Watcher”. Και τους γράφει ότι το σπίτι διψάει για αίμα. Και αρχίζουν οι περίεργες επισκέψεις.

https://twitter.com/netflix?ref_src=twsrc%5Etfw

Ας ξεκινήσουμε από το πρώτο επεισόδιο: Ο Ντιν (που υποδύεται ο Μπόμπι Κάναβαλε) και η Νόρα (που υποδύεται η Ναόμι Γουότς) είναι ένα συνηθισμένο παντρεμένο ζευγάρι με παιδιά και λεφτά που αφήνουν τη Νέα Υόρκη για τη ζωή στα προάστια. Έχουν μια 16χρονη κόρη που ξαφνικά ο πατέρας της την μαλώνει επειδή φοράει κόκκινο κραγιόν. Κάπως παράλογο. Αλλά, όχι άσχετο με την υπόθεση. Προχωρά η πλοκή και ο προστατευτικός κι αφοσιωμένος πατέρας (που κάτι μας λέει ότι θα χάσει τη δουλειά του) συναντά τον προηγούμενο ένοικο του σπιτιού. Ο Άντριου του λέει μια τρομακτική ιστορία για μια περίεργη αίρεση ατόμων που πίνουν αίμα φορώντας κόκκινες ρόμπες. Ο πατέρας συναντά κι έναν δολοφόνο που κάνει ένα ωραίο σάντουιτς στη νέα του κουζίνα (ο John Graff, ο πρώην ιδιοκτήτης αυτού του σπιτιού, ένας φυγάς δολοφόνος της οικογένειάς του. Δεν τον αναγνώρισαν ποτέ από τότε που κατέστρεψε τις φωτογραφίες του από όλα τα οικογενειακά άλμπουμ) και ίσως ένα κορίτσι με κοτσιδάκια στην κρεβατοκάμαρά του. Ηλικιωμένοι γείτονες του τελικά δεν αυτοκτόνησαν (προσπαθώ να αποφύγω τα spoilers). Εννοείται ότι ο πατέρας αρχίζει να χάνει τα λογικά του. Όλη η οικογένεια του αρχίζει να συμπεριφέρεται περίεργα.

https://t.co/IHWtMjJzi5

Η Νόρα αναπτύσσει μια περίεργη φιλία με την Κάρεν. Η Κάρεν κατάφερε να πείσει την Νόρα να πουλήσει το σπίτι σε φτηνή τιμή για να το αγοράσει. Όταν τελείωσα χθες το τέταρτο επεισόδιο άρχισα να υποψιάζομαι τους πάντες. Κάθε άτομο στη γειτονιά ήταν παρατηρητής. Οι γείτονες είτε γνώριζαν την πραγματική ταυτότητα του Watcher (ο οποίος μπορεί να είναι ένας από αυτούς) είτε ήξεραν κάτι πιο απαίσιο που θα ήθελαν να κρατήσουν κρυφό. Κάθε φορά που νομίζετε ότι έχετε ανακαλύψει ποιος στέλνει αυτά τα γράμματα και ποιος είναι ο λόγος πίσω από αυτό, έρχεται μια ανατροπή. 

https://t.co/CA9NLNRs2c

Η Μια Φάροου ως Περλ σου παγώνει το αίμα. Ο Τέρι Κίνεϊ σε κάνει να νιώθεις άβολα όταν τριγυρνάει ακάλεστος στο σπίτι. Υπάρχουν άπειρες σκηνές που μοιάζουν βγαλμένες από το σύμπαν του  American Horror Story, αν το σκηνοθετούσε κάποιος ως παρωδία. Μια αληθινή ιστορία που έγινε ένα υπέροχο κείμενο στο το 2018 στο New York Magazine που μοιάζει με ένα υπερβολικό μυθιστόρημα τρόμου είναι καταδικασμένο να γίνει σειρά του Netflix.

https://t.co/UtQnx4bboa

Μόνο σε σειρές του Μέρφι νιώθεις την νοημοσύνη σου να πιάνει πάτο αλλά και ανήμπορος να πατήσεις το stop. Ξέρεις ότι το “The Watcher” είναι ένα καταδικασμένο βράδυ Κυριακής αλλά άνετα θα ξενυχτούσες για να το τελειώσεις. Η Τζένιφερ Κούλιτζ και οι ατάκες της είναι ό,τι καλύτερο συνέβη ποτέ σε σειρά που δεν βλέπεται.