Η ταινία διαδραματίζεται στη Νότια Χιλή, στην Περιοχή των Ποταμών, όπου το 2017 χιλιάδες ψάρια βρέθηκαν νεκρά και τα αίτια δεν έγιναν γνωστά ποτέ. Συνέβη λίγους μήνες μετά την εγκατάσταση ενός εργοστασίου (το οποίο έχει αναφερθεί ότι διέρρευσε τοξικά απόβλητα στο ποτάμι και εξακολουθεί να λειτουργεί). Όπως σε πολλά μέρη του κόσμου, η Χιλή βίωσε αρκετούς μαζικούς θανάτους ζώων και καμία αρχή δεν έδωσε προτεραιότητα στην προστασία των οικοσυστημάτων της έναντι της οικονομικής ανάπτυξης που παρέχουν ιδιωτικές εταιρείες.

Οι χαρακτήρες, και ειδικά η Σεσίλια, αντιμετωπίζουν παλιές πληγές στον τόπο όπου ζουν οι Αγελάδες, οι Μεγάλες Μητέρες, που αναγκάζονται να υπάρχουν σε ένα σύστημα που τις χωρίζει από τα παιδιά τους. Η Μαγκνταλένα, όπως και οι Αγελάδες, είναι μια γυναίκα που ένιωσε παγιδευμένη στην προηγούμενη ζωή της και τώρα επιστρέφει για να ζήσει ελεύθερα. Είναι ένα φάντασμα από σάρκα και οστά, με πρωταρχικές ορμές. Η παρουσία της φέρνει μια χιουμοριστική πινελιά στον κόσμο. Κατά ειρωνικό τρόπο, η Μαγκνταλένα είναι ο πιο ζωντανός χαρακτήρας και η ζωντάνια της διαποτίζει τους υπόλοιπους χαρακτήρες και το περιβάλλον της.

Σε αυτή τη μυστηριακή διερεύνηση εύθραυστων οικογενειακών σχέσεων και φυσικών τόπων, o μαγικός ρεαλισμός συναντά το οικολογικό παράλογο. Όταν χιλιάδες ψάρια πεθαίνουν σε έναν μολυσμένο ποταμό στη νότια Χιλή, η Μαγκνταλένα, μία γυναίκα που πέθανε πριν πολλά χρόνια, αναδύεται ανάμεσα από τα νεκρά σώματα τους. Η Μαγκνταλένα συναντά τον χήρο άντρα της, προκαλώντας του τεράστια έκπληξη και προτρέποντας την επιστροφή της κόρης τους, Σεσίλια. Η παρουσία της Μαγκνταλένα και η επιρροή της στο περιβάλλον πυροδοτούν την περιέργεια και τον φόβο της οικογένειας της. Καθώς το παρελθόν έρχεται στο προσκήνιο, μητέρα και κόρη θα αποκτήσουν την ευκαιρία να αλλάξουν το μέλλον. Μια γοητευτικά απόκοσμη και ηχηρή ιστορία για τη μητρότητα και τον φυσικό κόσμο, ένα μαγικό ξόρκι που ενθαρρύνει την ενδοσκόπηση ενώ μας κρατά σε αγωνία μέχρι το τέλος. Ανθρώπινες φωνές ενώνονται με τις φωνές των βοοειδών, σε μια χορωδία που αποκαλύπτει την προοπτική της ανάστασης και της επούλωσης των τραυμάτων.Eίναι μια πραγματικά καθηλωτική κινηματογραφική εμπειρία.

Info: Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ.