Η ελληνική τηλεόραση επέστρεψε και δείχνει καλύτερη από ποτέ. Τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνουμε από τις αντιδράσεις του κοινού στα social media αλλά και τις επίσημες μετρήσεις τηλεθέασης. Για παράδειγμα, είχαμε την επιστροφή του Χριστόφορου Παπακαλιάτη με το Maestro. Λυσσάξατε. Έχουμε και το Love Island, αυτό πού το πάτε; Εντάξει, μια πλάκα κάναμε, ηρεμήστε.

Χωρίς καμία διάθεση για πλάκα τώρα, να πούμε ότι έχουμε και τα Νούμερα, τη σειρά του Φοίβου Δεληβοριά που σε κάθε επεισόδιο βρίσκει νέους τρόπους να μας εκπλήσσει. Στο Provocateur, φυσικά, έχουμε ήδη πάρει θέση για τα όσα βλέπουμε σε αυτά. Δύσκολα περνάς καλά με τις ελληνικές παραγωγές, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και τα Νούμερα αποτελούν -αναμφίβολα- εξαίρεση στον κανόνα που έχει εδραιωθεί τα τελευταία χρόνια.

Στόρι που κυλάει σαν νεράκι, έξυπνο χιούμορ, εξαιρετικές ερμηνείες και καλεσμένοι που ξυπνούν μνήμες (Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Απόστολος Γκλέτσος) ή δημιουργούν ένα πεδίο αυτοσαρκασμού άνευ προηγουμένου. Η Νατάσα Μποφίλιου και ο Γιώργος Μαζωνάκης είμαστε σίγουροι ότι θα συμφωνήσουν σε αυτό.

Το καλύτερο, όμως, το αφήσαμε για το τέλος. Όπως όλοι γνωρίζουμε, στα Νούμερα ακούμε καλή μουσική από όλα τα είδη και χωρίς κανένα περιορισμό. Άλλωστε, «τι τζαζ, τι λαϊκό». Και αυτό δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση αφού μιλάμε για τη σειρά του Φοίβου Δεληβοριά. Ένας πολύ φίλος μας λοιπόν, έκανε την καλή και έφτιαξε μια λίστα στο Spotify με ό,τι έχουμε ακούσει μέχρι τώρα αφού μια ορθή επανάληψη δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Άντε, καιρός να μορφωθείτε.